Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update van het RIVM: dit zijn de nieuwste cijfers in Dordrecht

Door Carin van der Meij 15 september 2020

In een week tijd zijn 8.265 Nederlanders positief getest op het coronavirus. 51 daarvan komen uit Dordrecht. In diezelfde periode daarvoor werden er 44 besmettingen geconstateerd. 

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 9 tot en met 15 september.

Coronabesmettingen in Dordrecht

Sinds twee weken stijgt het aantal besmettingen iets harder dan de weken daarvoor. In augustus zaten we rond de twintig besmettingen per week en nu zijn die meer dan verdubbeld. In de maanden juni en juli kwamen er tussen de 3 en 5 geregistreerde besmettingen per week bij, dus sinds die tijd zijn de besmettingen toegenomen. In de afgelopen week is één Dordtenaar opgenomen in het ziekenhuis en één inwoner is overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Grafiek

In onderstaande grafiek kan je het aantal registreerde besmettingen in Dordrecht vanaf het begin tot nu zien.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Dordrecht zijn (geweest) vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Dordtenaren er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Dordtenaren die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 195.545 mensen zich afgelopen week laten testen op het coronavirus. Dit is een recordaantal. Van al die mensen zijn er 8.265 nieuwe positieve testen bij het RIVM gemeld. Dat betekent dat van alle geteste Nederlanders 3,9 procent positief was. Een week eerder lag het aantal nieuwe besmettingen op 5.427. Het reproductiegetal is iets gestegen en ligt nu op 1,38. Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus.

Bekijk ook:

Coronatest in Dordrecht: zo werkt het en dit is wanneer je de uitslag krijgt

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Ook in Dordre...

MAG DAT: lopend of fietsend door de coronatest drive-in?

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Zo ook in Dor...

adv.