Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het aantal coronabesmettingen in Dordrecht blijft stijgen: dit zijn de laatste cijfers

Door Carin van der Meij 27 oktober 2020

643, zoveel Dordtenaren zijn afgelopen week bij de GGD positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM. In totaal hebben 67.542 Nederlanders in een week tijd de bevestiging gekregen dat zij het coronavirus hebben. 

Update: hier vind je de nieuwe cijfers van dinsdag 3 november

Corona Dordrecht sluiting horeca CentreVille Visbrug

Corona-update van het RIVM: dit zijn de nieuwste cijfers in Dordrecht

In een week tijd zijn 686 Dordtenaren bij de GGD positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit ...

Goed om te weten: deze cijfers gaan over de periode van 21 tot en met 27 oktober.

Meldingen in Dordrecht

Het aantal positieve testen in Dordrecht is in een week tijd opgelopen. Vorige week waren er 362 positieve mensen en die week daarvoor ging het om 357 positieve testen. Deze week zijn dat er bijna 300 meer en zitten we op 643 positieve testen. Er zijn drie Dordtenaren overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het Albert Schweitzer ziekenhuis moest maandagmiddag een opnamestop voor 24 uur inschakelen. Dit kwam vanwege personeelsproblemen en te weinig beschikbare bedden. Door deze opnamestop is het ziekenhuis sinds dinsdagmiddag weer open voor corona- en coronaverdachte patiënten.

Snelteststraat

Binnen nu en twee weken krijgt Dordrecht een snelteststraat op het parkeerterrein van het Postillion Hotel. Met deze test heb je de uitslag al binnen vijftien minuten. Gratis zijn deze testen niet, want je moet er €119,- per stuk voor betalen. De test in een reguliere teststraat is wel gratis.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Dordrecht vanaf het begin van de uitbraak tot nu. Je kunt in de grafiek ook ‘Ziekenhuisopnames’ en ‘Overleden aanklikken voor deze cijfers.

Tekst loopt door onder de grafiek.


Extra uitleg bij de grafiek:

  • In deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, opnames en overledenen er in totaal zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.

Landelijke cijfers

In totaal zijn afgelopen week 67.542 nieuwe positieve testen via de GGD bij het RIVM gemeld. Vorige week waren dat er 55.587. Het aantal meldingen is dus toegenomen, maar het aantal nieuwe meldingen neemt minder snel toe dan vorige week. “Dat is waarschijnlijk het effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden”, concludeert het RIVM.

Verder zijn er afgelopen week 1739 (+247) nieuwe ziekenhuisopnames op verpleegafdelingen gemeld en 333 (+46) op de intensive care. In totaal zijn 329 (+144) mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het reproductiegetal – de welbekende R – is 1,16. Dit betekent dat 100 mensen met het coronavirus samen gemiddeld 116 mensen besmetten met het coronavirus. Wil je hier meer over weten? In een korte video legt NOS op 3 heel duidelijk uit wat een reproductiegetal precies betekent.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge houden dinsdag 27 oktober rond 19.00 uur een korte persconferentie over de coronamaatregelen. Het AD meldt dat er waarschijnlijk geen extra maatregelen worden bekendgemaakt. Het kabinet wil eerst wachten of de gedeeltelijke lockdown effect heeft. Volgens de adviseurs van het kabinet is dat op zijn vroegst aan het eind van deze week duidelijk te zien.

Bekijk ook:

Dordtse horeca helaas weer dicht: bij deze zaken kan je eten afhalen of laten bezorgen

Net als tijdens de vorige horecasluiting, stappen veel Dordtse horecaondernemers deze weken weer ove...

MAG DAT: hoeveel mensen mag je thuis ontvangen tijdens de coronacrisis?

De coronamaatregelen zijn opnieuw aangescherpt, en dat zorgt voor een hoop vragen en verwarring. Wan...
Corona Dordrecht sluiting horeca CentreVille Visbrug

Bij deze Dordtse horecazaken kun je de komende tijd afhalen of laten bezorgen

Dordtse ondernemers gooien hun werk tijdelijk over een andere boeg, waardoor je maaltijden kunt afha...
Mondkapje mondmasker wegwerpbaar afval weggegooid - Dordrecht Spuiboulevard.jpg

Bah! Steeds meer gebruikte mondkapjes liggen op straat in Dordrecht

Met de stijging van het aantal coronabesmettingen neemt ook het aantal op straat gegooide mondkapjes...

adv.