Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aantal coronabesmettingen stijgt: dit zijn de nieuwste cijfers in Dordrecht

Door Redactie indebuurt Dordrecht 22 september 2020

UPDATE: Kijk voor de meest actuele cijfers in ons nieuwsbericht van 29 september 2020: Corona-update van RIVM: dit zijn de nieuwste cijfers in Dordrecht.

Het aantal coronabesmettingen in ons land blijft oplopen. Jaap van Dissel, directeur infectieziektebestrijding van het RIVM, spreekt volgens de NOS zelfs van een tweede golf. De afgelopen week zijn 13.471 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Daarvan komen 50 mensen uit Dordrecht. 

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 16 tot en met 22 september.

Zuid-Holland Zuid

Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid had maandag een bijeenkomst om te overleggen over de coronamaatregelen. Sinds dit weekend zijn er in zes regio’s aangescherpte maatregelen ingegaan. Voor zover ziet onze Veiligheidsregio nog geen reden om de maatregelen te verscherpen, maar die situatie kan veranderen. Met name in familie- en privéomstandigheden lopen de besmettingen op. Niet alleen jongeren raken besmet, maar ook de ouders. Donderdag houden burgemeester Kolff en de directeur van de GGD, Cees Vermeer, in het Stadskantoor in Dordrecht een persgesprek over de situatie en ontwikkelingen in de regio.

Coronabesmettingen in Dordrecht

Sinds een paar weken stijgt het aantal besmettingen dus harder, zoals we op onderstaande kaart kunnen zien. In augustus zaten we rond de twintig besmettingen per week en nu zijn die meer dan verdubbeld. In de maanden juni en juli kwamen er tussen de 3 en 5 geregistreerde besmettingen per week bij. In de afgelopen week zijn twee Dordtenaren opgenomen in het ziekenhuis en één inwoner is overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Grafiek

In onderstaande grafiek kan je het aantal geregistreerde besmettingen in Dordrecht vanaf begin tot nu zien.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Dordrecht zijn (geweest) vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Dordtenaren er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Dordtenaren die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 192.255 mensen zich afgelopen week laten testen op het coronavirus. Van al die mensen zijn 13.471 nieuwe positieve uitslagen bij het RIVM gemeld. Dat betekent dat van alle geteste Nederlanders 6,1 procent positief was. Een week eerder lag het aantal nieuwe besmettingen op 8.265. De afgelopen week overleden in Nederland 33 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

Lees ook:

Coronatest in Dordrecht: zo werkt het en dit is wanneer je de uitslag krijgt

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Ook in Dordre...

MAG DAT: lopend of fietsend door de coronatest drive-in?

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Zo ook in Dor...

Meer over

Corona Nieuws

adv.