Waarom je bij Amé Boutique in de Nieuwstraat een glimlach op je gezicht krijgt

Aangeboden door Amé Boutique 7 maart 2018

Op een van de mooiste plekjes in Dordrecht vindt je Amé Boutique. In een vroeg 19e-eeuws pand aan de Nieuwstraat opende Jaimey van der Eijk afgelopen zomer haar eigen kledingwinkel. Samen met haar moeder Jeannette runt ze haar winkel met een collectie die ze samen met liefde samenstellen. “We streven naar een glimlach op het gezicht van de klant.”

Amé Boutique
Jaimey van der Eijk. Foto: Amé Boutique

Als je het prachtige pand van Amé Boutique binnenkomt, voel je al meteen dat je op een plaats bent waar veel zorg en aandacht is voor mooie dingen. “We wilden iets aanbieden waar we beiden achter zouden staan”, zegt Jaimey van der Eijk. “Deze winkel is voor mij een droom die uitkwam. Ik had namelijk eerst een heel andere carrière die niets te maken had met het modevak.”

Een ander pad

Jaimey deed bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit en studeerde cum laude af. “Ik ben gaan werken en dat ging heel goed, maar echt enthousiast werd ik er niet van. Ik zag mezelf ook niet tot mijn pensioen in het bedrijfsleven zitten. Mode vond ik altijd heel leuk, maar ik bewandelde nu eenmaal een ander pad. Toen mijn vader overleed, realiseerde ik me dat het leven ook anders kan gaan.”

Geen dag spijt

Samen met haar moeder besloot ze te doen wat haar wél gelukkig zou maken en ze nam ontslag bij het bedrijf waar ze werkte. “Veel mensen verklaarden me voor gek. Ze vonden het zonde om met mijn universitaire opleiding een winkel te beginnen. Maar ik heb toch doorgezet en geen dag spijt gehad van mijn beslissing.”

Amé Boutique

Mooi merkenpakket

Met zorg kozen Jaimey en Jeannette de modemerken waarmee ze graag wilden werken. “Daar had ik een duidelijk beeld bij. Als die merken ons niet zagen zitten, zou ik ook de winkel niet zijn begonnen”, zegt Jaimey. “Gelukkig verliepen de gesprekken goed en een aantal vond dat wij juist prima bij hun merk passen. We zijn dus van start gegaan met een mooi merkenpakket. Daarin kunnen vrouwen van iedere leeftijd iets moderns en trendy vinden.”

‘We willen met Amé Boutique echt iets toevoegen aan de stad’

Een deel van de collectie van Amé Boutique is ook te koop in hun uitgebreide webwinkel. De zaak heeft niet alleen kleding, maar ook sieraden en woonaccessoires. “We hebben bewust gekozen voor een winkel in Dordrecht”, zegt Jeannette. “Ik woon er zelf en het is een prachtige stad die door toeristen enorm wordt bewonderd. Als inwoners mogen we de liefde voor onze mooie Dordrecht best wel wat meer uitdragen, vind ik. Er zijn hier leuke winkels en een gevarieerd aanbod aan horeca. We willen met Amé Boutique echt iets toevoegen aan de stad.”

Exclusief blijven

Inmiddels weten al veel mensen de weg te vinden Amé Boutique, niet alleen naar de winkel, maar ook naar de webshop. Jaimey en Jeannette zijn wars van serieproductie. “We willen exclusief blijven”, zegt Jaimey. “Dat vinden we belangrijker dan veel omzet maken door alsmaar hetzelfde te verkopen. Tijdens de feestdagen hadden we bijvoorbeeld een paar mooie glittertruien. Toen die uitverkocht waren, was er nog best veel vraag naar. Je zou dan nog een stapel kunnen bestellen en verkopen, maar dat deden we niet. We vinden de exclusiviteit van zo’n kledingstuk dan toch belangrijker.”

Mooiste moment

Alle klanten krijgen volop aandacht van Jaimey en Jeannette. “We doen altijd ons best om een klant zo goed mogelijk van advies te dienen”, zegt Jeannette. “Als iets toch niet zo goed staat bij een klant, dan zeggen we dat eerlijk. Niemand heeft iets aan loze complimenten. Het mooiste moment is als een klant uit de paskamer komt met een glimlach op haar gezicht. Daar doen we het voor.”

Amé Boutique kledingwinkels

Vandaag gesloten

Nieuwstraat 52, Dordrecht

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.