Lintjesregen 2021: deze 20 Dordtenaren hebben een lintje gekregen

Twintig Dordtenaren hebben dit jaar op maandag 26 april een lintje gekregen. Zij kregen deze koninklijke onderscheiding tijdens de welbekende lintjesregen. De uitreiking was dit jaar wel in aangepaste vorm, vanwege de coronamaatregelen.

Normaal is er een volle zaal tijdens de uitreiking van de lintjes, maar dit jaar ging dit anders. De burgemeester nodigde de gedecoreerden één voor één uit voor een toespraak in Kunstmin. Hij mocht het lintje aan negentien Dordtenaren geven. Eén Dordtenaar kreeg zijn onderscheiding op een andere locatie van de minister van Defensie,

We mogen de volgende Dordtenaren feliciteren met deze symbolische erkenning voor hun inzet in Dordrecht. Wil je meer over ze weten? Kijk dan deze uitzending terug.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

De heer J. (Hans) van Beek
Meneer Van Beek is al 25 jaar de voorzitter van de Bonsaivereniging Zuid-Holland, inmiddels één van de grootste lokale verenigingen van de Nederlandse Bonsai Vereniging. Jaarlijks treedt hij als veilingmeester op en is het aanspreekpunt voor de Nederlandse Bonsai Vereniging bij de tweejaarlijkse Nederlandse Bonsai Show.

De heer G.K.J. (Gert) van Bemmel
Al 30 jaar zet De heer G.K.J. (Gert) van Bemmel zich in als vrijwilliger. Onder andere voor het voormalige Diaconessenhuis Refaja, het koor ‘Vocal Group Diff’Rent Voices’, Jubal Dordrecht’s Big Band, de Stichting Dordtissimo en de PKN Wilhelminakerk Dordrecht. De heer Van Bemmel is één van de initiatiefnemers van de herdenking in 2019 van het bombardement in het park Merwestein.

Mevrouw C. (Corrie) Bezemer-van der Bom
Stichting Samenwerkingsverband Inwonende Vakanties regio Den Haag kan al bijna 50 jaar op mevrouw Bezemer rekenen. Ze is ook verantwoordelijk voor het jeugdwerk van de Protestantse gemeenten Julianakerk en Ontmoetingskerk in Dordrecht en ze was vrijwilliger bij het Refajaziekenhuis. Ze coördineert en begeleidt al 15 jaar jaarlijks een vakantieweek voor mensen met een lichamelijke beperking.

Mevrouw A.M. (Aadje) van Bodegraven-Vlasblom
Mevrouw Van Bodegraven is 65 jaar vrijwilliger bij de Korfbalvereniging Sporting Delta geweest, onder andere als bestuurslid en trainer. Ze stond mede aan de wieg van de fusie tussen de lokale korfbalverenigingen DKC Quick, DKV en TOV waaruit korfbalvereniging Sporting Delta is ontstaan. Ze was ook actief voor dameskoor ‘Gedeelde Smart’.

Je kunt verder lezen onder de foto

Mevrouw A.M. (Aadje) van Bodegraven-Vlasblom werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. | Beeld: Livestream Kunstmin

De heer K.P. (Krijn) van den Boogaart
Meneer Van den Boogaart vaart sinds 1981 mee op de Stoomzeesleepboot Furie als vrijwilliger bij de Stichting Hollands Glorie Maassluis. De heer Van den Boogaart heeft verschillende werkzaamheden op de Furie verricht zoals in de machinekamer en als stoker.

De heer W.P. (Peter) de Bruin
Sinds 1981 is meneer actief voor het Jubal Drum & Bugle Corps in Dordrecht en sinds 1990  betrokken bij JD’s Big Band, onder andere als bestuurslid. Ook is hij betrokken bij het Dordrechts Blazers Ensemble. Tevens is hij coach en scheidsrechter bij voetbalvereniging Wieldrecht geweest.

Mevrouw drs. P.M.A. (Ankie) Cremers
Mevrouw drs. P.M.A. (Ankie) Cremers is vrijwilliger en bestuurslid bij Stichting Syndion Dordrecht en de Reuma Patiënten Vereniging Dordrecht. Ze is ook lid van de Wmo Adviesraad Dordrecht, de Regionale Wmo Adviesraad Drechtsteden en namens de VAAO als bestuurslid vertegenwoordigster ledenraad richting de landelijke ledenraad.

De heer A. (Adrie) van Everdingen
Meneer Van Everdingen is lid van het dagelijks bestuur van de Oudheidkundige vereniging ‘Het land van Strijen’, mede verantwoordelijk voor verenigingsblad “De Herout” en actief voor het Smederijmuseum te Strijen. Door het geven van lezingen in de Hoeksche Waard deelt de heer Van Everdingen zijn kennis over de historie van Strijen.

Op de volgende pagina kun je verder lezen

Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

Mevrouw M.C. (Riet) Kanters-Polderdijk
Bij Wooncomplex “De Kockelaer” in Dordrecht zet mevrouw Kanters zich al ruim 15 jaar in voor haar mede-bewoners, onder andere als lid van de activiteitencommissie. Ook coördineert mevrouw Kanters de vrijwilligers.

De heer R. (Rokus) Romijn
Meneer Romijn was actief bij de Algemene Christelijke Politievakbond (ACP), GGZ instelling De Hoop en de Hervormde Kerk Dordrecht. Vanaf 1982 collecteert de heer Romijn enkele keren per maand voor het College van Gecommitteerden bij diverse Hervormde Gemeenten in Dordrecht waar hij ook penningmeester en tweede voorzitter was.

Mevrouw L. (Bini) de Roo
Mevrouw is sinds 1996 vrijwilliger bij Slachtofferhulp Nederland (regio Drechtsteden) en heeft zich in al die jaren gespecialiseerd in het profiel ‘algemene dienstverlening’ met name in de opvang van cliënten met een chronisch traumatisch verleden.

De heer A. (Arie) in’t Veld
Ruim 35 jaar leraar judosport en internationaal scheidsrechter. Vanaf 1974 heeft de heer In’t Veld functies bekleed bij Voetbalvereniging Dubbeldam en Tennisclub Dubbeldam. Hij zette zich ook in voor de Sportraad Dordrecht en de Probusclub Sliedrecht.

Je kunt verder lezen onder de foto.

De heer A. (Arie) in’t Veld werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. | Beeld: Livestream Kunstmin

Mevrouw S.R. (Sieglien) Venloo
Al 35 jaar is mevrouw Venloo actief als vrijwilliger. Onder andere bij basisschool IKC De Wereldwijzer, buurthuis Jeugdstad en sinds 2003 is ze de spil in haar buurt voor de Oranjeactiviteiten en de vijfjaarlijkse viering van Bevrijdingsdag. Vanuit buurthuis ‘Het Praathuis’ spant ze zich in voor de inwoners van de wijk Blijenhoek.

Mevrouw M. (Maria) Vermijn
Mevrouw Vermijn is vrijwilliger bij Montessori basisschool Mozaïek, bestuurslid bij Stichting Laethbloeyer en molen Kyck over den Dyck. Daarnaast is mevrouw Vermijn ruim 15 jaar vrijwilliger geweest van de activiteitencommissie van het Operakoor Dordrecht.

De heer A.J. (Ton) Verzendaal
Meneer Verzendaal kreeg zijn lintje niet van de burgemeester, maar van de minister van Defensie. Hij is vrijwilliger en bestuurslid bij de Stichting Triskontakten. Meneer Verzendaal heeft een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van de documentaire “Onze jongens in de jungle”. In het Trismuseum in Zwijndrecht is hij al jaren jaar gastheer, organiseert reünies en draagt hij bij aan de informatievoorziening als voorbereiding op de Trisreizen.

De heer G. (Ger) en mevrouw W.J. (Wil) van der Weijde-Schouten
Dit echtpaar werd tegelijkertijd onderscheiden. Bij de Dubbeldamse Gymnastiekvereniging Door Vrienden Opgericht (DVO) zijn de meneer en mevrouw bekende gezichten. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan de bouw van de clubaccommodatie en is nog steeds actief in het onderhoud. Maar hij is ook belangrijk voor de klaverjasclub, verpleeghuisorganisatie Stichting Het Parkhuis Dordrecht en als Dordtse Doorpakker ruimt hij het zwerfafval in Weizigt op. Zijn vrouw is eveneens actief bij DVO, bestuurslid en redacteur van de clubkrant. Ook is ze betrokken bij Verpleeghuisorganisatie Stichting Het Parkhuis Dordrecht en als gastvrouw bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis.

Je kunt verder lezen voor de Dordtenaren die zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw J.L.M. (Joanneke) van Benthem-den Bakker
Naast voorzitter bij de Stichting Dominicus Savio is mevrouw Benthem-den Bakker ook betrokken bij het Sint Laurentinstituut en de Stichting Sint Clara.  Ze was bestuurslid van de Dordrechtse Ondernemersvereniging en 10 jaar raadslid voor de VVD. Ze was actief voor de Vereniging Dordrechts Museum en adviseerde de Stichting voor Kinderopvang in de Drechtsteden. Ook is ze betrokken bij de Stichting Babyhuis Dordrecht en de Stichting De Beschermde Wieg. 

Mevrouw B.M. (Barbara) Müller-Dudok
Mevrouw Müller-Dudok richtte de Stichtingen ‘Het Babyhuis Dordrecht’ en ‘De Beschermde Wieg’ op nadat ze eerder met anderen een Dushihuis in Dordrecht oprichtte. Al deze vrijwillige werkzaamheden vloeien voort uit de overtuiging van mevrouw Müller dat de bescherming van kinderen anders geregeld zou moeten worden, dan geboden door de traditionele organisaties. 

De tekst gaat verder onder de foto

Mevrouw B.M. (Barbara) Müller-Dudok werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. | Beeld: Livestream Kunstmin


De heer E. (Erik) Zindel
Meneer Zindel woont in Middelharnis, maar omdat al zijn activiteiten in Dordrecht hebben plaatsgevonden, heeft hij het lintje hier gekregen. Hij zette zich tot 2020 als algemeen directeur van de Stichting VVV Zuid-Holland Zuid in voor het toerisme voor Dordrecht en omgeving. Met zijn brede toeristische blik zag hij de meerwaarde van de waterdriehoek Dordrecht / Kinderdijk / Biesbosch die regionale en internationale erkenning kreeg in het programma NL Delta. Zindel wordt gezien als een sleutelfiguur van het toeristische beleid. Hij is ook secretaris bij de Stichting Dordt in Stoom en bestuurslid bij de Stichting Sinterklaashuis Dordrecht. Daarnaast is Erik Zindel voorzitter van de Stichting Toeristisch Opstappunt (TOP) Routenetwerken Dordrecht. 

Ook een lintje voor….

Geen lintje van de koning, maar wel een ander mooi initiatief. De Vegetarische Slager gaf een lintje aan ‘ereburgers’ vanwege hun bijzondere verdiensten voor dier, mens en milieu. En twee Dordtenaren kregen zo’n lintje.

Judith van Willigen

Wie Judith op Instagram volgt via @bonusvegan, weet dat ze de lekkerste vegan producten op een rij zet. Je weet ook direct waar en met welke korting je de spullen kunt scoren. Haar account groeit enorm snel en nu werd ze ook beloond met een lintje van de Vegetarische Slager.

Judith kreeg een lintje van de Vegetarische Slager. | Beeld: Vegetarische Slager

Daniëlle Vol

Daantje Food & Drinks is inmiddels een begrip in Dordrecht. Ze serveert het beste van beide werelden. Op het menu staan alleen maar producten zonder dier. Geen keuzestress voor vegans en vegetariërs.

Daniëlle kreeg een lintje als ereburger van de Vegetarische Slager. | Foto: Vegetarische Slager

Bekijk ook:

Meer in deze categorie

Dordtenaren

Ga naar “Gezocht: verhalen van Dordtenaren die naar het Songfestival gaan”

Gezocht: verhalen van Dordtenaren die naar het Songfestival gaan

OG3NE Songfestival 2017 Kiev - ANP-351273290
Ga naar “Terugkijktip! Dordtse Mandy te zien in Vier Handen Op Eén Buik”

Terugkijktip! Dordtse Mandy te zien in Vier Handen Op Eén Buik

Ga naar “Verhuisd voor de liefde: Ray en Marij trouwden in het Oceanium van Blijdorp”

Verhuisd voor de liefde: Ray en Marij trouwden in het Oceanium van Blijdorp

In onze gids

Ga naar “4 Stargrill & Cafetaria”

4 Stargrill & Cafetaria

 • Burgemeester de Raadtsingel 2a
 • Restaurants en horeca
 • 15:00 - 00:00
4Star Grill & Cafetaria Dordrecht Burgemeester de Raadtsingel

Nu geopend

Ga naar “We Love Deco BV”

We Love Deco BV

 • Pieter Zeemanweg 131
 • Feestartikelen
We Love Deco BV webshop partydeco weddingdeco kidsdeco

Nu geopend

Ga naar “Christoffel Curiositeiten”

Christoffel Curiositeiten

 • Voorstraat 279
 • Winkelen
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Multifunctionele schoudertas € 14,99”

Multifunctionele schoudertas € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 16 mei 2021
Ga naar “Raak Vruchtensiroop van € 3,09 voor € 0,99”

Raak Vruchtensiroop van € 3,09 voor € 0,99

 • PLUS
 • Geldig t/m 15 mei 2021
Ga naar “36 t/m 42 ook in beige Graceland € 24,99”

36 t/m 42 ook in beige Graceland € 24,99

 • vanHaren
 • Geldig t/m 23 mei 2021
Ga naar “Blokker koffiecupmachine plateau met opberglades € 19,99”

Blokker koffiecupmachine plateau met opberglades € 19,99

 • Blokker
 • Geldig t/m 24 mei 2021
Ga naar “Tefal pannen Excellence, Performance en Family 25% korting”

Tefal pannen Excellence, Performance en Family 25% korting

 • Blokker
 • Geldig t/m 24 mei 2021

Vacatures

Ga naar “Meewerkend voorman (m/v)”

Meewerkend voorman (m/v)

 • Opnieuw & Co
 • Fulltime
Opnieuw & Co kringloopwinkel Dordrecht private shopping winkelen afspraak

Topper

Ga naar “(Hulp)kelner bij Villa Augustus”

(Hulp)kelner bij Villa Augustus

 • Villa Augustus
 • Parttime
Ga naar “Medewerker klantenservice, Dienstverlening Drechtsteden”

Medewerker klantenservice, Dienstverlening Drechtsteden

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Receptionist / Commercieel medewerker”

Receptionist / Commercieel medewerker

 • WerkTalent
 • Fulltime
Ga naar “Eerste autotechnicus”

Eerste autotechnicus

 • WerkTalent
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Bachfestival”

Bachfestival

 • Bachfestival Dordrecht
 • 25 juni 2021
Bachfestival - indebuurt.nl.jpg
Ga naar “Tij Festival”

Tij Festival

 • 14 oktober 2021
Ga naar “DrechtStadLoop 2021”

DrechtStadLoop 2021

 • 14 november 2021
Ga naar “Pasar Malam Istimewa”

Pasar Malam Istimewa

 • 1 augustus 2021
Pasar Malam Istimewa Dordrecht 2021
Ga naar “Fietsvierdaagse”

Fietsvierdaagse

 • 1 juni 2021