Hiermee kom je alvast in de stemming in de aanloop naar Koningsdag

Door Caty Groen 17 april 2018

Dordrecht maakt zich op voor een gezellige Koningsdag. Maar in de aanloop naar 27 april, zijn er evenementen die de stad alvast oranje kleuren.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Hollands Welvaren in Dubbeldam

Koningsdag 2017 in Dordrecht
Foto: Facebook Koningsdag Dordrecht 2017

Heb je zin om te swingen, zingen of gewoon iets te drinken met vrienden of kennissen, dan kun je naar de feesttent in Dubbeldam. Die staat op het terrein van Sporting Delta aan de Gravensingel. Daar is zaterdagavond 21 april de feestavond Hollands Welvaren. De bar is vanaf 20.00 uur geopend. Kaarten kosten €2,50 per stuk in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij bloemisterij ’t Kroontje op het Damplein 5. Aan de deur van de tent kosten de kaarten €5,- per stuk. De avond duurt tot 24.00 uur.

Dubbeldamse filmavond

wijnstok, kerk
Foto: Google Maps

In gebouw De Wijnstok is woensdag 25 april een bijzondere filmavond over Dubbeldam. De aanvang is om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Koningsconcert in de Wijnhaven

koningsdag
Archieffoto Timbres Divers op Koningsdag 2017 in de Wijnhaven in Dordrecht. Foto: Facebook Groot film- en musicalorkest Timbres Divers

Het is een klein beetje een traditie aan het worden. Ook dit jaar is er weer een Koningsconcert in de Wijnhaven. De avond voordat het Koningsdag is, dus donderdag 26 april, kun je genieten van het grootmusicalorkest Timbres Divers en The Cherries, met onder andere Maaike van Widdershoven.

De muziek klinkt vanaf pontons vanonder een overdekt podium. Timbres Divers telt vijftig muzikanten. En je kunt het vanaf de kade heel goed volgen. Het programma duurt twee keer 45 minuten met een pauze van ongeveer 20 minuten en het beste plekje heb je vanaf de Taankade en de Mattenkade.

Het orkest heeft naast strijkers en hout- en koperblazers, een uitgebreide ritmesectie aangevuld met complete saxofoonsectie. Het accent van Timbres Divers ligt op film- en musicalmuziek. Toch worden er ook uitstapjes gemaakt naar andere genres zoals pop, jazz, bigband en klassiek. Het Koningsdagconcert is op donderdag 26 april van 20.00 tot 22.00 uur en de toegang is gratis.

Koningsbrunchconcert op Koningsdag in de tuin van het Dordrechts Museum

Boekenweek Het Dordrechts Museum
Foto: Dordrechts Museum

Begin je Koningsdag met een Koningsbrunchconcert met Phil Good. Het concert wordt gehouden op de ochtend van Koningsdag, dus vrijdag 27 april, in de tuin van het Dordrechts Museum. De brunch is bedoeld voor honderd verschillende Dordtenaren met verschillende achtergronden. Deelname aan de brunch kost €12,50 per persoon en je kunt je nog opgeven bij het [email protected]

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.