Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze plek staat het Albert Schweitzer Ziekenhuis in de Ziekenhuis Top 100

Door Lisanne Doff 8 november 2019

Mocht je onverhoopt in het ziekenhuis belanden, zit je in het Albert Schweitzer Ziekenhuis goed. In de AD Top 100 staat het ziekenhuis op de vierde plaats in de lijst van 26 topklinische ziekenhuizen. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Deventer Ziekenhuis en Zuyderland MC staan net boven het ASZ.

De Ziekenhuis Top 100 maakt sinds vorig jaar onderscheid tussen algemene- of streekziekenhuizen en topklinische centra. Topklinische ziekenhuizen richten zich op complexe operaties en behandelingen, streekziekenhuizen verrichten vooral basiszorg. Vandaar dat er dit jaar twee winnaars zijn: Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en Rivas Beatrix in Gorinchem.

Albert Schweitzer Ziekenhuis

De Top 100 maakt gebruik van gegevens die ziekenhuizen elk jaar moeten aanleveren, bijvoorbeeld aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Ziekenhuizen worden beoordeeld op 33 aspecten, zoals toezicht op medicijngebruik, de kwaliteit van verpleging, tijdige start van een behandeling of operaties. Daarbij wordt rekening gehouden dat niet ieder ziekenhuis alle aspecten toepast. Er wordt alleen beoordeeld op de punten die een ziekenhuis kán aanleveren.

De Ziekenhuis Top 100

De Ziekenhuis Top 100 wordt elk jaar door het AD vastgesteld. Ze toetsen ziekenhuizen in heel Nederland door middel van openbare cijfers en geven ook patiënten de kans op de ziekenhuizen bepaalde keurmerken toe te kennen.

Lees ook: 

Dit zit er nu in het oude pand van AKO bij het Albert Schweitzer ziekenhuis

Vanaf deze week kun je bij de ingang van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht even snel een...

adv.