Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Met deze tips kom je van jouw vakantiekilo’s af

Aangeboden door Femme-Vitaal 7 september 2019

Lekker genieten van barbecues, wijntjes op het terras en natuurlijk de nodige ijsjes. Maar nu de vakantie voorbij is en je weer op de weegschaal gaat staan, ben je misschien niet zo blij met het getal dat de weegschaal aangeeft. Daarom helpt Marleen van der Linden van vrouwensportschool Femme-Vitaal je graag van jouw vakantiekilo’s af.

“Mensen hebben nu veel zin om het trainen weer op te pakken”, laat ze ons weten. “Ze willen hun vakantiekilo’s er weer af sporten of weer terugkomen in een vaste structuur. In de vakantie hebben ze even de teugels laten vieren. En nu willen ze de draad weer oppakken. Daar kan ik ze bij helpen.”

Tip 1: weer lekker normaal doen

Maar hoe pak je dat aan? Ze heeft wel wat tips die ze met ons wil delen. De eerste tip is eigenlijk een simpele: ga terug naar de basis. “Het is na de vakantie weer tijd om normaal te doen, normaal te eten. En dan is het belangrijk om weer lekker in beweging te komen.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Femme-Vitaal sportschool voor vrouwen - indebuurt Dordrecht
Foto: indebuurt Dordrecht

Tip 2: krachttraining en slapend afvallen

Als een malle tekeer gaan op cardioapparatuur klinkt als een snelle oplossing voor die paar kilootjes teveel. Toch kan de consulente je dat niet aanraden. “Krachttraining is de beste training als je wilt afvallen. Je bouwt zo spiermassa op en dit zorgt ervoor dat je meer vet verbrand. Tot achtenveertig uur na je training blijf je doorverbranden.” Je zet je lijf dus aan het werk terwijl je slaapt. Dat klinkt ideaal!

Tip 3: doelen stellen

En hoe vaak kun je dan het beste sporten? “Als je een goede basisstraining van een half uur doet, kun je met twee tot drie trainingen per week al mooie resultaten krijgen. Naar aanleiding van jouw doelen kunnen we deze trainingen uitbreiden.”

Tip 4: laat je gratis adviseren

Wat fijn is aan Femme-Vitaal, is dat je bij de sportschool persoonlijke begeleiding van Marleen krijgt. “Tijdens onze gratis proefweek krijg je een uitgebreide uitleg over onze apparaten. We doen een krachtmeting om te kijken op welk niveau je zit, en daarna kun je meteen zelfstandig trainen. Wij werken met het eGym-systeem, dat veel werk voor je doet. Dankzij het speciale polsbandje hoef je zelf niet moeilijk te doen met instellingen van apparaten. Je scant gewoon je bandje, en het apparaat stelt zich in op jou.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Foto: Femme-Vitaal

Tip 5: gebruik de speciale app

“Na zes trainingen doen we weer een krachtmeting. Daardoor kunnen we kijken naar jouw vooruitgang en je training aanpassen. Doe je te lang dezelfde training, dan wordt je lichaam namelijk lui en bereik je minder resultaat. Jouw resultaten kun je altijd bekijken via de speciale app. Die werkt bijna als een personal trainer, omdat hij je blijft uitdagen. Door regelmatig te trainen kun je namelijk medailles winnen en ik kan zeggen: als je eenmaal een bepaald niveau hebt behaald, dan wil je niet terugzakken. Het is allemaal heel inzichtelijk en je hoeft niet op een papiertje bij te houden hoe zwaar je welke oefening doet.” Allemaal supersimpel dus.

Tip 6: Let op je voeding

Wil je ook iets doen aan je voedingspatroon, dan kan Marleen je ook helpen. “Ik werk ook als gewichtsconsulente. Via een apart coachingstraject van twaalf weken kunnen we kijken naar hoe je voeding kunt inzetten om resultaten met afvallen te bereiken. Je krijgt dan een boek met menu’s, je houdt een voedingsdagboek bij zodat we kunnen kijken waar je wat meer ondersteuning kunt gebruiken én we geven je een boodschappenlijstje.” Handig wanneer je het druk hebt en wat advies kunt gebruiken.

En zo ziet de vrouwensportschool eruit. Het artikel gaat verder onder het filmpje.

Femme-Vitaal – Vrouwensportschool

Posted by Femme-Vitaal on Tuesday, 14 May 2019

 

Bonustip: kies een sportschool die bij je past

Waarom zou je voor Femme-Vitaal kiezen? “Onze sportschool is echt voor vrouwen die zich in een reguliere sportschool niet op hun gemak zijn. Vaak hoor ik dat mensen eerder hadden willen weten dat deze sportschool er is. Wij zijn laagdrempelig en je krijgt persoonlijke aandacht en begeleiding. Juist het kleinschalige is iets dat mijn klanten waarderen.”

Ben je benieuwd hoe Marleen jou kan helpen je (eventuele over)gewicht in balans te brengen? Schrijf je dan in voor de gratis proefweek of neem contact op via de oranje knop hieronder.


Meer over Femme-Vitaal ontdekken?

Femme-Vitaal sportscholen

Gesloten08:30 - 12:00

Leerparkpromenade 290, Dordrecht

Bekijk meer:sportscholen

Lees meer over Femme-Vitaal:

Femme-Vitaal sportschool voor vrouwen - indebuurt Dordrecht

Zo ziet de nieuwe locatie van vrouwensportschool Femme-Vitaal eruit

Nog maar net zit Femme-Vitaal op het Leerpark, maar nu is eigenaresse Marleen van der Linden al blij...
Femme-Vitaal opening - indebuurt Dordrecht

Femme-Vitaal bestaat 5 jaar en viert dat zo met jou

Na haar heropening op het Leerpark gaat Marleen van der Linden nog even door met feesten. "We vieren...

adv.