Johanna Hartman: ‘De PlusBus is een mooie manier om eens uit te gaan’

Aangeboden door Stichting Het Spectrum – Het Theehuis 11 januari 2019

Keurig netjes houdt ze het bij. Al die tripjes die ze inmiddels op haar naam heeft staan met De PlusBus, een initiatief van Het Spectrum. Johanna Hartman somt moeiteloos alle uitjes op die ze de afgelopen jaren tot volle tevredenheid heeft meegemaakt. Op de kop af 37 keer al liet mevrouw Hartman zich vermaken.

Van Zeeland, naar Paleis Soestdijk, van Neeltje Jans tot en met Soldaat van Oranje. Thuis heeft ze sinds de eerste keer in de zomer van 2014 alles secuur genoteerd.

“Ik vind het echt een mooie manier om eens uit te gaan. Ik kijk altijd direct als ik het krantje krijg voor de volgende maand of het wat is en wat het kost. Want het kan natuurlijk oplopen als er eten bij zit, of als je bijvoorbeeld entree voor Soldaat van Oranje er bij moet rekenen.”

Zelf er iets van maken

Mevrouw Hartman, klaagt allerminst over gebrek aan aandacht van haar forse ‘achterban’, vier kinderen, elf kleinkinderen en zelfs zes achterkleinkinderen. “Maar ach, ze hebben ook hun eigen bestaan, hun eigen leven. Logisch toch. Dus heb je wel eens dagen dat je er beslist zelf iets van moet maken. De geest gaat gelukkig nog heel goed, maar het lichaam blijft wat vaker in gebreke.”

Het interview gaat verder onder de foto.

Het Spectrum PlusBus - Anke Bot Fotografie - indebuurt Dordrecht.jpg
Foto: Anke Bot Fotografie voor Het Spectrum

Uitpluizen wat De PlusBus brengt is dan zeker een aangename bezigheid. Het blijft soms een beetje spannend of de voorgenomen trip wel doorgaat, want er moeten minimaal vier deelnemers zijn. Altijd is er een reisleidster present in de bus.

Plezierig

Mevrouw Hartman wil gerust alleen op stap, maar soms sluit een vriendin aan. En omdat ze zich al zo vaak heeft laten zien, herkent ze nogal eens een medestapper. De plezierige uitjes voerden haar naar zeer uiteenlopende oorden, zelfs naar België. “Ik moet wel altijd in de gaten houden dat je geen grote stukken moet lopen, dat lukt niet meer. Gelukkig mag ik altijd de rollator meenemen. Naar Antwerpen bijvoorbeeld. Gewoon heerlijk door het centrum van de stad gelopen.”

Samen

Samen uitgaan is leuker dan alleen. Maar soms is er even niemand beschikbaar om een interesse mee te delen of is het door omstandigheden niet mogelijk om samen uit te gaan. Met Het Spectrum De PlusBus kunnen mensen van 55 jaar en ouder toch gezellig naar het museum of samen naar het strand. Bekijk de agenda van de PlusBus en schrijf je in via de website van de PlusBus.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stichting Het Spectrum – Het Theehuis. Meer over Stichting Het Spectrum – Het Theehuis ontdekken?

Stichting Het Spectrum – Het Theehuis zorg

Nu openHele dag

Atmosfeerstraat 1J, Dordrecht

Bekijk meer:zorg

Meer lezen:

Stichting Het Spectrum - De Wielborgh - Thuiszorg in Dordrecht - Meneer van Zetten - indebuurt.nl

‘Kanjers zijn het, de mensen van Het Spectrum thuiszorg’

Louis van Zetten struikelt bijna over zijn woorden als naar zijn ervaringen met thuiszorg van Het Sp...
Het Spectrum - ELV - de Prinsemarij - mevr Branger - Anke Bot Fotografie - Revalidatie Dordrecht - indebuurt Dordrecht

Mevrouw Branger: ‘Het is hier echt net een hotel’

Vraag Maaike Branger naar haar ervaringen met eerstelijns verblijf in Het Spectrum De Prinsemarij en...

adv.