Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jasper van Van Roosmalen Optiek: ‘Een nieuwe bril moet perfect passen’

Aangeboden door Van Roosmalen Optiek 9 juli 2020

Je ogen worden er gemeten en je kunt er zien welk montuur jou het beste staat. Maar wat gebeurt er nog meer bij Van Roosmalen Optiek? Wij nemen een kijkje achter de schermen bij de opticien op de Vriesestraat en ontdekten een platenspeler voor je bril en een magische spiegel!

“Wat er hier in de zaak gebeurt, is nogal veranderd”, vertelt eigenaar en opticien Jasper van Roosmalen. “Maar de basis is hetzelfde: we helpen je aan de beste kijkoplossing en dat al 65 jaar lang.”

Stap 1: swipen voor de perfecte bril

Jasper en optometrist Yvette willen graag weten met welke insteek je naar de winkel komt. Heb je bijvoorbeeld oogklachten, of ben je toe aan een nieuw montuur? Via de tablet zie je samen met de opticien welke oplossing voor je oogproblemen het beste bij je past.

Je kunt verder lezen onder de foto.

Van Roosmalen Optiek - Yvette Boer - de Ruiter
Optometrist Yvette | Foto: indebuurt Dordrecht

Stap 2: staren in jouw ogen

Na de eerste kennismaking is het tijd voor de oogmeting. Geen oog is hetzelfde en je ogen kunnen sterk veranderen. Voor de beste sterkte, zodat je eigenlijk niet eens doorhebt dat je een bril draagt, meten Jasper en Yvette je ogen op. Dat doen ze rustig in een apart kamertje, en met de nodige maatregelen vanwege het coronavirus. Yvette is optometrist en kan daardoor ook kijken bij lichte oogkwalen. Mocht het nodig zijn, dan regelt zij de verwijzing naar een oogspecialist.

Stap 3: de ‘magische’ spiegel

Naast de sterkte van je ogen, is het belangrijk om te weten hoe je ogen staan. Niemand is symmetrisch. Met een speciale spiegel maken de opticiens een foto van jouw gezicht. Zo kunnen ze meten waar in je gezicht jouw ogen staan, wat weer bepalend is voor bijvoorbeeld de breedte van het montuur. Zo zit je bril bijna als gegoten en glijdt hij niet van je neus.

Je kunt verder lezen onder de foto.

Van Roosmalen Optiek - opticien Dordrecht - software - indebuurt Dordrecht
Rechts de ‘magische’ spiegel’| Foto: Van Roosmalen optiek

Stap 4: passen, passen en nog eens passen!

Met honderden monturen op voorraad is het best lastig om een keuze te maken. De opticiens van Van Roosmalen nemen ruim de tijd om je te adviseren. Of je nou voor tijdloos of trendy kiest, voor onopvallend tot een statementbril: bij deze opticien hebben ze het allemaal. Je kunt via de webshop al wat inspiratie opdoen. Zoek je een zonnebril op sterkte, dan kun je ook nog eens kiezen voor verschillende kleuren getinte glazen.

Stap 5: pick-up voor je bril

“Vroeger slepen we de glazen in ons eigen atelier op maat”, vertelt Jasper. “Nu werken we daarvoor samen met leverancier Rodenstock. Die zijn daar ontzettend goed en snel in.” Binnenin een montuur zit een groefje. Een speciaal apparaat leest de vorm uit door middel van een naald, net zoals een pick-up een plaat speelt. Die gegevens voert de opticien in de computer in. Gecombineerd met de gegevens van de oogmeting, de positie van je ogen en de afstand tussen je ogen en de bril kunnen Jasper en Yvette aan de slag voor jouw nieuwe bril.

Je kunt verder lezen onder de foto.

Van Roosmalen Optiek bril montuur glas opmeten op maat
Het montuur wordt opgemeten | Foto: indebuurt Dordrecht

Stap 6: past jouw bril net zo goed als Assepoesters glazen muiltje?

Binnen ongeveer twee weken zijn de glazen en het montuur binnen, en wordt alles in elkaar gezet in het atelier. Eerst controleren de opticiens nog of de bril 100% op de juiste sterkte is, en of de sterkte voor je ogen wel op de juiste plek zit. “Het gaat altijd goed, maar toch check ik het”, vertelt Jasper. “Ik wil zeker weten dat je tevreden bent met je nieuwe bril.”

Ben jij toe aan een nieuw montuur, of hebben jouw glazen niet meer de juiste sterkte? Maak dan simpelweg een afspraak met Van Roosmalen Optiek via de grijze knop hieronder.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Van Roosmalen Optiek. Meer over Van Roosmalen Optiek ontdekken?

Van Roosmalen Optiek opticiens

Geopend09:30 - 17:00

Vriesestraat 96, Dordrecht

Bekijk meer:opticiens

Lees meer:

Met deze 5 tips vind je een zonnebril met de beste bescherming

Waarom switchen naar lenzen deze zomer nog niet zo gek is

Dit wil je weten als je kind een bril nodig heeft

5 x waarom je naar een betere opticien wil

Bij deze Dordtse opticien kun je checken of je ogen wel gezond zijn

adv.