Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit wil je weten als je kind een bril nodig heeft

Aangeboden door Van Roosmalen Optiek 22 augustus 2019

Goed, ze zijn wat kleiner, hebben een hogere stem, zijn hier en daar wat onbesuisd, hebben een zekere bijsturing nodig en moeten nog heel veel leren. Maar dat betekent natuurlijk niet dat ze geen smaak hebben. Integendeel. Kinderen voelen feilloos aan wat ze wèl en wat ze niet mooi vinden. Ook als het gaat om de keuze van hun bril. En uiteindelijk zijn zij degenen die ermee het schoolplein op moeten. Bij Van Roosmalen hebben ze een ruime collectie kinderbrillen.

“We hebben heel bewust gekozen voor één merk qua kinderbrillen”, vertelt opticien Jasper van Roosmalen. “Het merk BBIG is gespecialiseerd in kinderbrillen en weet precies wat een bril voor kinderen moet zijn: stevig, spannend en speels. Maar BBIG wil, net als wij, vooral dat kinderen van hun bril houden.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Kinderbrillen brillen voor kinderen kids - Van Roosmalen Optiek - indebuurt Dordrecht
Foto: Van Roosmalen Optiek

Helemaal hip nu

“Anno nu horen kinderbrillen er helemaal bij. Ik hoor van genoeg ouders dat ze het vroeger vreselijk vonden om met het welbekende ziekenfondsbrilletje rond te lopen. Tegenwoordig zijn er veel kleurtjes en modellen waaruit je kunt kiezen, ook voor kinderen. Daardoor is het gelukkig nu helemaal niet erg om als kind een bril te dragen.”

Zo kies je een kinderbril

Waar moet je nu op letten bij het kopen van een kinderbril? “De sterkte is het uitgangspunt van een bril, zeker wanneer het je eerste bril is. Daarnaast kijken we naar de maat. In de brillenbranche kijken we zowel naar hoe breed je hoofd is, als naar hoe ver je ogen uit elkaar staan. Natuurlijk komt er ook de smaak van jou of je kind bij kijken. Sommige ouders hebben een mini-me en dat kan ontzettend tof zijn, maar niet elke bril staat iedereen. Andere kinderen hebben juist een eigen smaak en vinden het leuk om te kiezen voor kleur. Dat is ook wel waarin kinderbrillen anders zijn dan brillen voor volwassenen.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Van Roosmalen Optiek - opticien Dordrecht - Brillenstandaard - indebuurt Dordrecht
Je vindt de kinderbrillen in het speciale rek | Foto: Van Roosmalen Optiek

Maatwerk

“Maar voor ons is het vooral belangrijk dat de bril past, goed draagbaar is en er mooi uit ziet. Kinderen zijn actief in hun dagelijks leven en brillen moeten dus zowel oersterk als flexibel zijn. We hebben hier zo’n vijftig modellen in de winkel maar er is nog veel meer te bestellen. Zien jullie bijvoorbeeld een bril die bevalt, maar heeft hij niet de juiste maat of kleur? Dan kunnen we altijd een paar modellen op zicht reserveren.”

De gouden tip

Heeft jouw kind een bril nodig en wil je voorkomen dat je gefrustreerd en zonder bril de winkel uitloopt? Dan heeft Jasper nog wel een tip, die wij stiekem dé gouden tip vinden: “Kom gerust eerst een keertje in de winkel kijken. We vertellen je graag alles over de mogelijkheden en je kunt je alvast oriënteren op de kleuren en de prijs.”

“Heb je een idee van wat jij en je kind willen, dan zijn jullie van harte welkom. Neem ook de tijd en plan het vooral niet in tijdens je shopsessie in de stad of voorafgaand aan andere afspraken. Zo maak je het uitzoeken van een eerste of nieuwe bril een leuke ervaring en voorkom je frustratie, zowel voor je kleine als voor jezelf.”


Meer over Van Roosmalen Optiek ontdekken?

Van Roosmalen Optiek opticiens

Gesloten09:00 - 17:00

Vriesestraat 96, Dordrecht

Bekijk meer:opticiens

Meer lezen over Van Roosmalen Optiek? Check dan deze artikelen:

Van Roosmalen optiek - Bril verzorgen tips - indebuurt Dordrecht

Dat zie je goed! Zo onderhoud je je bril optimaal

Niets is zo vervelend als een bril die binnen je brilvergoedingstijd aan vervanging toe is. Daarom v...
Zonnebril uitzoeken 5 tips - Serengeti 2019 - Van Roosmalen Optiek - indebuurt Dordrecht

Met deze 5 tips vind je een zonnebril met de beste bescherming

Is de zomer dan eindelijk echt begonnen? We hopen het hier van harte, en daarom vroegen we Jasper va...
Van Roosmalen Optiek - opticien in Dordrecht - indebuurt Dordrecht

Deze opticien krijgt lovende reviews: ‘Vriendelijke benadering, meedenkend en goede service’

Waar ga je heen als je een nieuwe bril nodig hebt, of toch vermoed dat je ogen toe zijn aan een opti...

adv.