Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is vanaf nu verboden in Dordrecht en zo reageren Dordtenaren

Door Redactie indebuurt Dordrecht 23 maart 2020

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet iedereen. Dat concludeert het kabinet tijdens de persconferentie op maandagavond 23 maart. Het gevolg: de maatregelen worden aangescherpt. Burgemeester Wouter Kolff: “Morgen besluiten we wat deze maatregelen precies betekenen voor het gebied van onze Veiligheidsregio.”

Het kabinet roept iedereen op om weg te blijven van samenkomsten. Om alleen boodschappen te doen en om zoveel mogelijk in je eentje een frisse neus te halen wanneer nodig. Bezoek over de vloer? Liever niet, maar met maximaal drie mensen en alleen als je anderhalve meter afstand neemt. “Het doel is en blijft: het beschermen van onze ouderen en kwetsbaren en zorgen dat de ziekenhuizen niet overbelast raken”, licht Mark Rutte tijdens de persconferentie toe.

Dit is verboden in Dordrecht

  • Alle evenementen zijn verboden tot 1 juni, samenkomsten tot 6 april. Er is geen grens meer van het aantal personen, dus ook bijeenkomsten onder de honderd mensen zijn niet toegestaan.
  • Een groep vormen is in de openbare ruimte verboden. Dat betekent dat je met maximaal 2 personen bij elkaar over straat kunt. Ben je met 3 of meer personen buiten, dan moet je 1,5 meter afstand houden. Anders kun je een boete krijgen. Uitzondering is er voor gezinnen en jonge kinderen die met elkaar spelen.

Burgemeester Kolff krijgt meer bevoegdheid

Burgemeester Wouter Kolff krijgt net als alle burgemeesters in Nederland zo snel mogelijk de bevoegdheid om forse boetes te handhaven. Voor Dordtenaren kan zo’n boete oplopen tot zo’n €400,-. Ondernemers kunnen een prent van rond de €4000,- krijgen als zij zich niet aan de regels houden. Burgemeester Kolff mag ook sneller besluiten drukke locaties te sluiten. Lees op het AD wat er verder in de persconferentie is besproken.

Zo reageert Dordrecht op de aangescherpte maatregelen

Bruiloften, verjaardagsfeesten en festivals zijn dus voor de komende drie maanden verboden. Dat is nogal wat en dat vinden Dordtenaren ook.

Lees ook:

Nieuwe maatregelen tegen coronavirus: dit betekent het voor Dordrecht

Evenementen worden in heel Nederland afgelast tot 1 juni 2020. Nederlanders wordt gevraagd zoveel mo...

Ook steeds meer winkels in Dordrecht sluiten vanwege het coronavirus

Horecazaken en sportclubs zijn sinds zondag 15 maart dicht om verdere verspreiding van het coronavir...

Zo gaan we bij indebuurt Dordrecht om met (de berichtgeving over) het coronavirus

Het zijn vreemde tijden voor iedereen en daarom ook voor ons als redactie van indebuurt Dordrecht. I...

adv.