Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel coronaboetes zijn er uitgedeeld in Dordrecht

Door Carin van der Meij 3 juli 2020

Wie zich niet aan de coronamaatregelen houdt, riskeert een boete. Dat weet iedereen. Maar hoe groot is die kans op een ‘coronaboete’? Dat verschilt per gemeente. 

Dat blijkt uit een enquête van Nieuwsuur in samenwerking met LocalFocus. Ruud Kuin van de BOA Bond noemt de grote verschillen tussen gemeente ‘slecht voor het draagvlak en het rechtsgevoel’.

Coronaboetes in Dordrecht

Laten we voorop stellen: het is natuurlijk belangrijk dat wij ons allemaal aan deze regels houden. Toch zijn er Dordtenaren die dit niet hebben gedaan. Met als gevolg een dikke prent. Over hoeveel boetes praten we? Onze gemeente heeft met LocalFocus het aantal coronaboetes gedeeld. Zo blijkt dat Dordtse handhavers tussen 15 maart en 15 juni in totaal 34 mensen hebben bekeurd op basis van corona-noodverordeningen.

Regio Dordrecht

Is dit veel? Laten we het in perspectief zetten en naar de regio Dordrecht kijken. Dordrecht heeft ongeveer 119.000 inwoners, dus 34 boetes is natuurlijk helemaal niet veel. Bijvoorbeeld Hendrik-Ido-Ambacht is een stukje kleiner en daar zijn 24 boetes uitgedeeld. Nog steeds niet heel veel, maar het aantal boetes is daar wel hoger als je het vergelijkt met het aantal inwoners.

In kaart

Op onderstaande kaart kun je zien hoeveel coronaboetes in heel Nederland zijn uitgeschreven. Het gaat hier om boetes die zijn uitgeschreven door handhavers in dienst van de gemeente. Let op: niet van elke gemeente zijn deze gegevens bekend.

Per 1 juli zijn de coronamaatregelen iets meer versoepeld. Ben je kwijt wat nu wel en niet mag? Wij praten je hier bij.

Dit gaat er vanaf 1 juli veranderen in Dordrecht

Groen licht: de coronamaatregelen worden per woensdag 1 juli verder versoepeld. Zelfs nog meer dan o...

5 x dit kan en mag weer vanaf 1 juli in Dordrecht

De maatregelen worden steeds meer versoepeld. We konden al een terrasje pakken, buiten sporten, een ...

Meer over

Corona Nieuws

adv.