Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit moet je weten als je deze zomer geen coronaboete wilt krijgen in Dordrecht

Door Carin van der Meij 13 juli 2020

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen, naar een concert of er een dagje op uit. Alleen wat mag wel en niet in deze tijden? Om een dikke prent te voorkomen, nemen we de coronaregels voor zomerse activiteiten in Dordrecht met je door.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Terrasje pakken

Terrassen 1 juni naast elkaar corona - Loes van Zanten
Foto: Loes van Zanten

Op een hete dag in Dordrecht willen we natuurlijk het terras op. Kan je zomaar met een vriendengroep een drankje scoren? Per 1 juli geldt geen maximum aantal gasten meer in de horeca. Pas als je binnen meer dan 100 en buiten meer dan 250 gasten toe kan laten is reserveren en een checkgesprek verplicht.

Met je vrienden het terras op lijkt dus geen probleem. Wel kan je een boete krijgen als je je niet houdt aan de anderhalve meter afstand. In de horeca geldt de regel: houd afstand tenzij je tot één huishouden hoort of jij en je vrienden onder de 18 jaar zijn. Lees meer over de coronamaatregelen in de horeca op Koninklijke Horeca Nederland.

Dagje uit met het openbaar vervoer

Foto: Violet Wasch

Een dagje naar Breda, een bezoekje aan Diergaarde Blijdorp: eropuit in de omgeving van Dordrecht is een feestje. Wil je met het openbaar vervoer op pad? Dan gelden de volgende regels: vermijd drukte, reis buiten de spits, houd anderhalve meter afstand op de stations, perrons en bij haltes en last but not least: reizigers van 13 jaar of ouder zijn verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van €95,-.

Dagje weg met de auto

Foto: ANP

Teveel gedoe? Dan kun je ook met de auto op stap. Alleen dan is weer de vraag: mag je meerijden met mensen die geen onderdeel uitmaken van jouw huishouden? Ja, dat mag. De Rijksoverheid adviseert mensen van 13 jaar of ouder wel een mondkapje te dragen als je in een auto zit met mensen uit een ander huishouden.

Zwemmen

Wantijbad
Foto: indebuurt Dordrecht

Op een hete zomerse dag willen we niets liever dan een plons nemen in het Wantijbad of De Dubbel. Alleen mag dit wel? Volgens het RIVM is er geen bewijs dat het virus zich verspreidt via het water. Dat betekent dat je gewoon naar zwembaden of zwemlocaties kunt, maar ook hier moet je anderhalve meter afstand houden. Dit geldt alleen voor mensen vanaf 13 jaar. Voor zwemlocaties en zwembaden is een protocol opgesteld om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige en verantwoorde manier kan zwemmen.

Varen door Dordrecht

Varen Dordrecht maximum snelheid Wantij Beneden Merwede Oude Maas Nieuwe Merwede - indebuurt Dordrecht
Foto: indebuurt Dordrecht

Niets is fijner dan op een warme dag varen door onze stad. Langs de mooie pakhuizen, onder de Damiatebrug door of richting de Biesbosch: heerlijk! In principe mag je in coronatijd met iedereen varen, zolang je maar anderhalve meter afstand houdt tussen de verschillende huishoudens. Wil je een sloep huren? Bespreek dan met de verhuurder de mogelijkheden.

Naar De Merwelanden

Merwelanden
Foto: Merwelanden

Liever niet naar het zwembad, maar naar De Merwelanden? Dat kan ook, zolang je maar anderhalve meter afstand houdt. Vergeet van te voren niet te checken wat de kwaliteit van het water is. De Merwelanden krijgt nog al eens te maken met blauwalg, waar je gezondheidsproblemen van krijgt. Je checkt de status via de website van zwemwater.

Lees ook:

Diploma-uitreiking Wellantcollege 2020 Dordrecht

[Video] Diploma ophalen in coronatijd: zo ging dat bij het Wellantcollege

Dit jaar geen volle examenzalen met honderden tafeltjes, want vanwege corona werden de examens thuis...

Nieuwe zaak in coronacrisis? Deze Dordtse ondernemers durfden het aan!

Sinds het uitbreken van de coronacrisis is er het één en ander veranderd in Dordrecht. Zo hebben we ...

Binnenkijken bij Opnieuw & Co: zo gaat een bezoekje aan deze kringloopwinkel nu

Je parkeert je auto of zet je fiets in het rek, de schuifdeuren van Opnieuw & Co gaan open en je loo...
The Suco Bar Dordrecht

Triest: deze zaken sloten door de coronacrisis

De coronacrisis heeft ongetwijfeld effect op iedere inwoner van Dordrecht, maar voor sommige Dordtse...

 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona

adv.