Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update van het RIVM: dit zijn de nieuwste cijfers van Dordrecht

Door Carin van der Meij 24 november 2020

In de afgelopen week rapporteerde de GGD in Dordrecht 351 nieuwe meldingen van mensen die positief zijn getest op het coronavirus. Dat blijkt uit het nieuwe weekrapport van het RIVM. De cijfers gaan over de periode 18 tot en met 24 november. 

Vanaf woensdag 18 november liepen de extra maatregelen af. Daarbij gingen instellingen zoals bibliotheken, bioscopen en theaters weer open voor kleine groepen, en mocht je meer mensen thuis ontvangen.

Coronabesmettingen in Dordrecht

In Dordrecht steeg het aantal geregistreerde besmettingen van 4330 naar 4681. Daarbij is een dalende lijn te zien. Tussen 4 en 10 november meldde het RIVM 471 nieuwe registraties en de week daarvoor 686 nieuwe registraties. Er overleden vijf personen en er kwamen geen nieuwe ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus bij.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Dordrecht vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • In deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, opnames en overledenen in totaal bekend zijn bij de GGD vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De cijfers zijn afkomstig van het RIVM en worden geregistreerd door de GGD. Omdat het melden van sterfte- en ziekenhuisopnames bij de GGD niet verplicht is, kan het zijn dat deze cijfers niet volledig zijn.

Benieuwd naar het weekrapport van de RIVM op landelijk niveau? Lees hier meer over op het AD.

adv.