Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

België geeft oranje reisadvies voor Zuid-Holland: dit betekent het voor Dordrecht

Door Lisanne Doff 3 augustus 2020

Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor een deel van Nederland aangepast. Voor de provincies Zeeland, Noord- en Zuid-Holland geldt nu code oranje. Dit is een enorme klap voor de horeca. Ook in Dordrecht.

Door het aangepaste reisadvies is het voor Belgen minder aantrekkelijk om in deze regio op vakantie te gaan. Onder andere Zuid-Holland wordt gezien als verhoogd risicogebied en daarom krijgen Belgen het advies om zich te laten testen en uit voorzorg in quarantaine te gaan als ze thuiskomen. We kunnen ons voorstellen dat je daar niet op zit te wachten na een vakantie.

Grenzen open

Toen de grenzen weer open gingen, werd dat in Dordrecht goed. Dat laat Gerben Baaij van Dordrecht Marketing aan het AD weten. De afgelopen weken waren er in de Dordtse binnenstad en op fietspaden in de polder meer Belgen te vinden. In de vakantie komen ze al graag naar Dordrecht, maar door het coronavirus en het advies om niet al te ver van huis te reizen, waren er extra veel Belgen in de stad. Ideaal voor de horecazaken in onze stad.

Nog een klap voor horeca

De horeca zal het daarom gaan merken dat er minder toeristen vanuit België komen. Dirk Beljaarts, algemeen directeur van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) vertelt aan het AD het volgende: “Door het toenemende toerisme draaiden veel ondernemers toch weer redelijk omzet, terwijl ze helemaal in lijn met de regels werken. Dit besluit raakt de kustgebieden heel hard. En het raakt ook de ondernemers op plekken waar helemaal niet zoveel besmettingen zijn. Het geldt ook voor een stad als Dordrecht, bijvoorbeeld.”

Oranje landen voor Nederlanders

Nederland heeft ook een systeem met kleurcodes. Zweden, Bulgarije, Roemenië en Kroatië hebben van de overheid een ‘oranje’ status gekregen. Mensen die daar geweest zijn wordt dringend geadviseerd om bij terugkomst in Nederland 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. Voor andere landen geldt het oranje advies voor sommige streken. In Spanje gaat het bijvoorbeeld om Lleida en Barcelona.

Meer over

Corona Nieuws

adv.