Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bitterballen en champagne op je uitvaart? Geen probleem, vindt uitvaartverzorger Bert

Aangeboden door Yarden & Omega Uitvaartzorg 25 januari 2019

Dat hij in een korte tijd een sterke band opbouwt met zijn klanten, vindt Bert Verkaik het mooist aan zijn werk als uitvaartondernemer. “Het is voor de mensen maar afwachten wie er binnenkomt. Maar voor een korte tijd ben je bijna onderdeel van de familie.” 

Een fijn gevoel

Omdat Bert het belangrijk vindt dat mensen een bijzonder gevoel houden na het afscheid, werkt hij graag samen. “Ik werk indien mogelijk met een collega. Met zijn tweeën hoor je meer dan alleen en je kunt elkaar goed aanvullen. Families ervaren dat als positief. Als mensen terug kunnen kijken op een uitvaart die ze nooit vergeten, dan geeft me dat een fijn gevoel.”

Laagdrempelig

Zelf heeft hij een achtergrond in de psychiatrische verpleegkunde en de schoenenhandel. “Dat klinkt misschien uiteenlopend, maar de combinatie van zorg en klantgerichtheid zorgt er wel voor dat ik al tien jaar als uitvaartverzorger werk. Je gaat namelijk niet de zorg in als je niet een bepaald inlevingsgevoel hebt. In mijn werk kom ik heel dicht bij de emoties van mensen, en ik hoor ook regelmatig dat klanten mij fijn laagdrempelig vinden. Daarom zie je mij ook niet in een klassiek driedelig pak.”

Er kan meer dan je denkt

Een afscheid hoeft echt niet plaats te vinden in een uitvaartcentrum, het vervoer hoeft geen standaard rouwauto te zijn en je mag de koffie met cake rustig vervangen voor een high tea of bier en bitterballen. Bert: “Nu mensen steeds ouder worden, betekent het dat er soms maar weinig nabestaanden naar een uitvaart komen. Zo verzorg ik ook wel eens een bijeenkomst in het appartement van de overledene, waar we met een intieme groep mensen afscheid nemen. ‘Vinden jullie het fijn als moeder thuis blijft’, vraag ik de nabestaanden in zo’n situatie.”

Het komt erop neer dat een standaard draaiboek voor begrafenissen of crematies niet bestaat. “Geen enkele uitvaart is hetzelfde, en dat breng ik ook echt in de praktijk. Ik praat niet over wat gebruikelijk is, maar verzorg liever een uitvaart die je nooit vergeet, die je een bijzonder gevoel geeft.”

Ontzorg je nabestaanden

Die insteek zorgt ervoor dat hij ook via via klanten krijgt. “Natuurlijk krijg ik een bericht wanneer iemand met een Yarden-uitvaartverzekering in mijn regio overlijdt. Maar vaak genoeg denken mensen aan mij wanneer ze zelf met een overlijden te maken krijgen.”

‘Iedereen verdient de uitvaart die bij hem past’

“Ook voor een oriënterend gesprek is iedereen van harte welkom, om bijvoorbeeld nu alvast je wensen vast te leggen. Nadenken over je begrafenis of crematie is heus niet alleen voor mensen met een ziekte en Yarden & Omega helpt daarbij. Iedereen verdient de uitvaart die bij hem past.”Deze bijdrage wordt je aangeboden door Yarden & Omega Uitvaartzorg. Meer over Yarden & Omega Uitvaartzorg ontdekken?

Yarden & Omega Uitvaartzorg

uitvaart

Van Ravesteynerf 502, Dordrecht

Bekijk meer:uitvaart

adv.