Waarom je niet op vakantie hoeft: 6 x Duitsland in Dordrecht

Door Caty Groen 14 juli 2018

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om naar het buitenland te gaan op vakantie, maar eigenlijk is dat helemaal nergens voor nodig. Want in Dordrecht heb je alles wat je hartje begeert. Deze week: zes keer Duitsland in Dordrecht.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Das Auto op de Mijlweg

Ames
Foto: Facebook Ames Autobedrijf

Duitsland. Dan denk je aan voetbal, braadworst, bier en… Volkswagen. Voor dat laatste hoef je niet naar Duitsland, want we hebben hier op ons eigen eiland de grootste Volkswagen-dealer zitten van de regio. En wil je geen Volkswagen, dan kun je nog besluiten op een Audi. Of een Seat. Of een Lamborghini, Bugatti, Ducati, Škoda, Bentley of Porsche. Allemaal Volkswagen.


Meer over Ames autobedrijf ontdekken?

Ames autobedrijf autobedrijven

Gesloten08:30 - 18:00

Laan der Verenigde Naties 75, Dordrecht

Bekijk meer:autobedrijven

Het Zwarte Woud op de Krispijnseweg

Brokking
Foto: Facebook Brokking

Het Zwarte Woud is prachtig, maar wees nou eerlijk: je gaat er toch ook heen voor die lekkere Schwarzwälder kirschtaart? Nou, die hebben we hier ook. Brokking is meer dan hazelnootgebak want je kunt er ook zalige Schwarzwälder kirschpunten halen. Lekker met een Tasse Kaffee.


Meer over Banketbakkerij Brokking ontdekken?

Banketbakkerij Brokking bakkers

Gesloten08:15 - 17:30

Krispijnseweg 49, Dordrecht

Bekijk meer:bakkers

Freddy Quinn wordt Willy Batenburg

Wie brulde het niet mee met de Arbeidsvitaminen: Junge, komm bald wieder van Freddy Quinn. Wij adviseren om de volumeknop om te zetten en het wat dichterbij huis te zoeken. Want in Dordrecht hadden we immers Willy Batenburg? We schreven eerder over hem. Bekijk het filmpje van Willy. Hij heeft het weliswaar over Tirol, denken wij, maar dat vinden we hier in Dordt Duits genoeg. Willie Batenburg leeft overigens niet meer. Freddy Quinn nog wel. Hij is 86. En trouwens, Quinn is ook een Oostenrijker.

Zuurkool of Sauerkraut of gewoon witte kool

Bresser
Boven: Bresser in winkelcentrum Sterrenburg. Onder foto’s ter illustratie: ANP

Zuurkool of witte kool is lood om oud ijzer, hoewel het lijkt of je in Duitsland alleen maar sauerkraut eet en zelden Weisskohl. Hoe dan ook, áls je zuurkool eet in Dordrecht, dan kun je het in het seizoen vers halen bij de groenteboer. Zuurkool uit het vat. Van Bresser, bijvoorbeeld. Lekker onder een braadworst.


Meer over Bresser groente & fruit ontdekken?

Bresser groente & fruit groenteboeren

Gesloten08:00 - 18:00

P.A. de Kok-Plein 131, Dordrecht

Bekijk meer:groenteboeren

Guter Tag Ulla, Wie gehts?

Ulla PopkenJohann Popken begon in 1880 in Hamelen een textielhuis. Hamelen ligt in het Duitse Nedersaksen. Daar komt ook de rattenvanger vandaan. Maar dat is een heel ander verhaal. Het familiebedrijf Popken breidde zo enorm uit dat ze ook op ons eiland een vestiging hebben. Dus waarom naar Nedersaksen gaan als je ook op het Bagijnhof terecht kunt? En je kunt gewoon Nederlands praten tegen de Dordtse meiden. En, niet onbelangrijk, ze hebben heel leuke kleding voor dames met een maatje meer.


Meer over Ulla Popken ontdekken?

Ulla Popken kledingwinkels

Gesloten09:30 - 17:30

Bagijnhof 64, Dordrecht

Bekijk meer:kledingwinkels

Want in Duitsland hebben ze bier, maar daarom drinken we het hier

We blijven in Dordrecht want die Duitse sfeer kunnen we op ons eiland ook nabootsen. Duitsers zijn bekend om hun bier. Nou, dat hebben wij ook en wel bijvoorbeeld hier en hier. Dus je ziet het, Krombacher of Warsteiner komt er niet aan te pas. Zelfs geen Heineken en Grolsch. We zoeken een lekker koel Dordts biertje op. In de buurt. Fijn.


Meer over De Tijd, Lokaal voor Bieren ontdekken?

De Tijd, Lokaal voor Bieren bars

Gesloten16:00 - 00:00

Voorstraat 170, Dordrecht

Bekijk meer:bars

 

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.