Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Onherkenbaar? Dit was Dordrecht in het jaar 2009

Door Lisanne Doff 17 september 2020

Google maakte ruim tien jaar geleden de eerste beelden in onze stad. Als je virtueel meerijdt, ontdek je dat Dordrecht er jaren geleden héél anders uit zag. Denk jij het nog te herkennen? Kijk dan mee!

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Opgerot met het kraakverbod

Beeld: Streetview
Beeld: Streetview

Deze straat is bijna onherkenbaar! Vroeger lag de Johan de Wittstraat er echt zo bij en het gebouw wat je op de foto ziet, is nu in gebruik genomen door MediaMarkt en eetzaakjes. Ruim tien jaar geleden werd er door de Eerste Kamer een antikraakwet aangenomen en daar waren een paar Dordtse krakers het duidelijk niet mee eens.

Nog geen nieuwbouwwijk

Wieldrechtse Zeedijk. | Foto: Streetview
De nieuwbouwwijk Wilgenwende in 2020. | Foto: Streetview

Ja echt, dit is in Dordrecht! Het lijkt misschien op een plekje in het oosten van Nederland, maar elf jaar geleden was dit het uitzicht vanaf de Wieldrechtse Zeedijk. Een aantal jaren later werd hier gestart met de bouw van nieuwbouwwijk de Wilgenwende. Je hebt hier nu dus een héél ander uitzicht.

Scheffersplein

Beeld: Streetview
Beeld: Streetview

Het is meteen duidelijk dat dit het Scheffersplein is, maar het beeld is wel heel anders. De gevel van Dordts Genoegen ziet er anders uit, want hier staan nog de woorden Grand Café op. Verder missen we natuurlijk de V&D en ook tapasrestaurant Miró zat toen nog in de binnenstad. Gelukkig hebben we nu Osteria-bar Luca en ook Boris Bar & Kitchen hoopt zich op dit rijtje te vestigen.

In Wielwijk

Beeld: Streetview
Beeld: Streetview

Aan de Maarten Harpertsz. Trompweg in Wielwijk staat nu een spiksplinternieuw appartementencomplex, maar in 2009 was dat nog helemaal niet het geval. Op dit beeld uit 2009 is alleen het skelet van het gebouw nog maar te zien. Wat een transformatie!

Van ziekenhuis naar verlaten gebouw

Refaja ziekenhuis. | Beeld: Streetview
Verlaten Refaja/ | Foto: UrbexNL

Veel van ons zijn wel eens in het Refaja ziekenhuis geweest of zelfs geboren. Nu is het een verlaten gebouw en wordt het gesloopt om plaats te maken voor een nieuwbouwwijk.

Niet één, twee, maar drie

Overkampweg toen. | Foto: Streetview
Overkampweg nu. | Foto: Streetview

Poef! Van niets naar drie appartementencomplexen. De drie nieuwe flatgebouwen bij de Overkampweg krijgen de naam Overkamppark en nu is de verkoop van het derde gebouw gestart. Een flinke verandering, als je het ons vraagt.

Van Emté naar Jumbo

Beeld: Streetview
Jumbo opening in 2019. | Foto: Jumbo

Tot vorig jaar april zag dit deel van de Krispijnseweg er nog hetzelfde uit, maar sinds 2019 is de Emté een Jumbo geworden. In de loop van de jaren werd de gevel van de Emté steeds minder geel, maar nu is het winkelpand geler dan ooit.

Meer zoals dit artikel:

9 x grappige beelden op Google Streetview in Dordrecht

Google Streetview is natuurlijk super handig als je precies wil weten waar je heen moet. Maar de cam...

Elf jaar geleden: 8 x de allereerste plaatjes op Google Street View in Dordrecht

Google Street View bestaat al een hele tijd. Regelmatig rijden de camerawagens door Dordrecht om de ...

Toen in Dordrecht: 9 x deze voertuigen reden er vroeger rond in onze stad

Bezorgscooters, auto’s in alle soorten en maten, stadsbussen en ook veel fietsen: dat zijn zo’n beet...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.