Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

[Video] Dit is waarom de Nederlandse én Duitse Luchtmacht boven Dordrecht vlogen

Door Lisanne Doff 16 oktober 2020

Wat een spektakel in de lucht! Donderdagavond oefende de Nederlandse én Duitse Luchtmacht samen boven onze regio. Verschillende Apaches, Chinooks en Cougars vlogen laag over. Kijk mee naar de beelden:

Oefeningen

Samen met de Koninklijke Landmacht, Koninklijke Marine en collega’s van de Koninklijke Marechaussee hadden ze een oefening die boven onze regio plaatsvond. Tussen 15.00 uur en 19.30 uur cirkelden de Apaches, Chinooks en Cougars van de luchtmacht soms superlaag boven de regio. Ook Tigers en NH90’s van de Duitse Luchtmacht waren van de partij. De negen helikopters waren onder andere in Rotterdam, de Hoeksche Waard én boven Dordrecht te zien.

Simulatie

De bemanning van de helikopters leerde tijdens deze training om te vliegen onder verhoogde dreiging. Stel dat het een keer écht nodig is, weten zij hoe ze daarmee om kunnen gaan. Zo werd er een ontvoering in een auto gesimuleerd en werden de Luchtmacht en Landmacht ingeschakeld om de auto te blokkeren. Dit kun je bijvoorbeeld in bovenstaande video zien.

Het gebeurt wel eens dat er één helikopter van de Luchtmacht overvliegt, als ze een testvlucht maken. Maar dat er dit keer zoveel waren, is bijzonder. Deze oefeningen gebeuren hier niet heel vaak, omdat de Koninklijke Landmacht en Luchtmacht de trainingen zo goed mogelijk willen verdelen over het land.

adv.