Hoeveel flitspalen hebben we eigenlijk in Dordrecht? + handig kaartje

Door Lisanne Doff 12 januari 2019

In dit Dordtse mysterie gaan we het hebben over flitspalen. Niets is vervelender dan thuis te komen en een verkeersboete op de mat te zien liggen. In oktober meldden we dat de Dordtse flitspalen elke 5 minuten iemand op de bon slingeren. In totaal hebben we 27 flitspalen in onze stad en vooral de flitspalen op de N3 zijn de boosdoeners. Aan de Laan der Verenigde Naties staan de meeste flitspalen, namelijk twaalf stuks. 

De meeste boetes die via de flitspalen bij de politie binnenkomen, zijn vanwege een te hoge snelheid. Maar ook door rood licht rijden wordt flink bestraft. Vooral op de Laan der Verenigde Naties worden hier boetes voor uitgedeeld. In de afgelopen maanden zijn er meer dan 600 boetes voor het rijden door rood uitgeschreven.

Hoge boetes

Het laagste boetebedrag voor te hard rijden is €27,00, maar deze boete heeft vast niet iedereen gekregen. Het kan zelfs oplopen tot €419,00! Voor door rood rijden ben je €240,00 kwijt. Dit is trouwens exclusief de administratiekosten van €9,-. Dat betekent dat het minimum boetebedrag van het afgelopen jaar op miljoenen euro’s uitkomt. Let de volgende keer als je in de auto stapt, dus een extra keertje op je snelheid. En rijdt vooral niet door rood licht, want de boetes zijn…. pijnlijk!

En hier staan alle flitspalen in Dordt:

De flitspaal op de N3 richting Papendrecht flitst het meest:

flitspaal

Op plek 2: de paal op de Laan der Verenigde Naties bij de oprit A16 richting Rotterdam

En op plek 3 hebben we weer de Laan der Verenigde Naties ter hoogte van de Handelskade

Lees ook:

flitspaal

Flits! Dordtse flitspalen zijn op dreef: elke 5 minuten een boete

Alleen de flitspalen bij de Laan der Verenigde Naties hebben in de maanden mei tot en met augustus a...

Dit betaal je nu voor een verkeersboete in 2019 + grappige gifjes

Oooh, wat balen we als we te hard hebben gereden en er zo'n vervelende envelop op de mat ligt. En in...

adv.