Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie: de vreemde vlucht van dit vliegtuigje boven Dordrecht

Door Lisanne Doff 16 mei 2020

Stel je eens voor dat je op Flightradar kijkt en dat je opeens iets heel geks ziet. Vliegtuigen vliegen weleens vreemde routes, maar dit vliegtuigje had vrijdag 15 mei het heen-en-weer van iets gekregen. Urenlang vloog het over onder andere Dordrecht, Werkendam, Sliedrecht en Wijngaarden.

Het vliegtuigje – een Cessna – was opgestegen in Maarssen op vrijdagochtend 15 mei om 08.42 uur en is dezelfde dag om 12.50 uur weer in Maarssen geland.

Nieuwsgierig

Het vliegtuigje heeft een flinke tijd heen en weer gevlogen en dat ziet er op zich al mysterieus uit natuurlijk. Maar waarom zou een vliegtuigje zo’n patroon vliegen?

Mysterie opgelost

Een waar mysterie waar wij heel nieuwsgierig van worden. We vroegen het even aan de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart dat in Woerden is gevestigd. Hester van Bork van de KNVvL vertelt: “Het gaat om een zogeheten survey vlucht, hierbij worden bijvoorbeeld metingen gedaan. Soms worden er foto’s en video’s gemaakt en soms wordt er gebruik gemaakt van radar. Er kan bijvoorbeeld stralingswarmte worden gemeten of ze maken een vlucht voor kaartmateriaal. De vliegplannen zijn waarschijnlijk niet openbaar, maar wel bekend bij LVNL (Luchtverkeersleiding Nederland).”

Meer mysteries:

Dordtse mysteries: wat hebben piraten en Dordrecht met elkaar te maken?

Wist jij dat Dordrecht een piraat als inwoner had? Simon Simonsz de Danser werd omstreeks 1577 in Do...

Dordtse mysteries: wat doet die vrouw op de Groothoofdspoort?

De Groothoofdspoort is één van de best bezochte trekpleisters van de stad. Niet alleen omdat het zo'...

Dordtse mysteries: wat is er gebeurd met de Vuilpoort?

Vroeger hadden we in Dordrecht twaalf verschillende stadspoorten. Daar zijn er nog maar twee van ove...

Meer over

Mysteries

adv.