Moniek’s relaxplekje: dit is waarom de Wantijdijk perfect is

Door Moniek 10 januari 2019

In de stad van Dordrecht is altijd van alles te doen. Maar soms wil je ook gewoon niks. Even relaxen. Moniek vertelt je eens in de twee weken een relaxplekje door. Deze keer: de Wantijdijk.  

De Wantijdijk klinkt niet als een relaxplek, maar dat is het zeker wel. Voor mij tenminste wel. En daarom wil ik deze plek graag met je delen. Ik ben misschien een klein beetje bevooroordeeld, omdat ik er vanaf de Loswalweg snel naar toe kan lopen en de route hierdoor vaak loop. Maar daarom kan ik juist mijn enthousiasme wel delen.

Langer weg

Wanneer ik zin heb om een stevig stuk te lopen bedenk ik van te voren hoe lang ik ongeveer weg ben. Vaak besluit ik dat na een half uurtje wel weer thuis ben, maar omdat het zo heerlijk rustig is om te lopen ben ik vaak een uur verder. Af en toe kom ik een hond tegen met zijn eigenaar, een paar fietsers of een enthousiaste wandelaar. De gehele Wantijdijk is 7,3 kilometer lang. Wanneer je de gehele Wantijdijk uitloopt dan ben je zo’n anderhalf uur verder.

De tekst gaat verder onder het kaartje. 

Kaart route Wantijdijk. Bron: Google

Bijzonderheden

Het uitzicht is wondermooi, de dijk ligt namelijk hoger dan de naastgelegen grasvelden en zo kun je de dijk heel ver zien. Het water van de Wantij en de bomen erom heen maken het plaatje compleet. Verder vind ik het zelf altijd leuk om bij sommige huizen binnen te kijken. Altijd interessant om te zien wat mensen aan het doen zijn.

Als je de gehele route volgt dan kom je onder andere langs het water De Vlij, het water De Wantij, camping Het Loze Vissertje, de huizen van de Balsa en Makoré en door het Bilderbos. Ook kun je de trein voorbij zien komen. Je kunt zelfs doorlopen over de Kors Monster Pad (Blauwe brug) naar de Biesbosch. Maar het mooie van de route is dat je zelf kunt kiezen waar je begint, waar je eindigt en waar je naar toe wil lopen.

Kortom: geen reden meer om de route niet te lopen of te fietsen. Loop of fiets op de Wantijdijk en verzet je gedachten.

Meer van Moniek: 

Moniek’s relaxplekje: schaatsen in de winter en zwemmen in de zomer

In de stad van Dordrecht is altijd van alles te doen. Maar soms wil je ook gewoon niks. Even relaxen...
Boekmans Facebook Moniek favorieten van

We hebben een nieuwe gastredacteur: dit is Moniek!

Hoi iedereen, ik ben Moniek en woon sinds 4,5 jaar in Dordrecht met mijn partner waar ik al 14 jaar ...

adv.