Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Moniek’s relaxplekje: de herten verwennen in Park Merwestein

Door Moniek 21 februari 2019

In de Dordrecht is altijd van alles te doen. Maar soms wil je ook gewoon even niks. Even relaxen. Moniek vertelt je eens per twee weken over een relaxplekje. Deze week: Park Merwestein. 

Eén van de mooiere parken vind ik toch wel Park Merwestein. De prachtige grote bomen die over het water vallen, de mooie beplanting, brede sloten en het romantische pad door het park. Maar niet te vergeten de prachtige herten die je van dichtbij kunt bekijken! Vanaf de lente staat ook de volière weer vol met mooie vogeltjes. Iedere winter worden deze overgebracht naar een warmer verblijf, maar eenmaal in de lente zijn ze weer te bewonderen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Moniek Spek

Genoeg te zien

Naast de herten en de vogels zijn er in het park ook nog eenden, ganzen, duiven en prachtige zwanen te aanschouwen. Neem wat (overgebleven) groente mee en je kunt de herten en de andere dieren voeren; erg leuk om te doen. Ook staan er voederapparaten waar je voor €0,20 twee volle handen voer kunt kopen, wat geschikt is voor alle vogels en de herten. Deze optie is er, omdat een aantal bezoekers soms giftige heesters naast het verblijf kaalplukken en aan de herten geven.
Je kunt een wandeling maken over het gewone pad of het alternatieve pad volgen. Uiteraard neem ik zelf het alternatieve pad, dat vind ik het leukst.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Moniek Spek

Sereen

Ik vind dit een mooi park, doordat je de herten kunt bekijken en heerlijk op je gemakje kunt wandelen. Het park ligt dicht tegen het centrum aan en er is ook een kleine speeltuin, maar als je door het park loopt merk je hier heel weinig van. Het is zo aangenaam sereen dat je hier echt tot rust kunt komen. Neem voor jezelf een goed boek mee en wat groente voor de herten en eenden en je hebt een buitengewoon mooie middag. Tot een kwartier na zonsondergang kun je hier wandelen, dus in de zomer kun je na je avondeten nog prima een stukje lopen.


Meer over Park Merwestein ontdekken?

Park Merwestein parken

3311 Dordrecht, Dordrecht

Bekijk meer:parken

Meer van Moniek:

Huis Te Merwede Dordrecht - Monieks relaxplekje - indebuurt Dordrecht

Moniek’s relaxplekje: een rondje langs Huis te Merwede

In de stad van Dordrecht is altijd van alles te doen. Maar soms wil je ook gewoon even niks. Even re...

Moniek’s relaxplekje: hier kun je Schotse Hooglanders van dichtbij zien

In de stad van Dordrecht is altijd van alles te doen. Maar soms wil je ook gewoon niks. Even relaxen...

Moniek’s relaxplekje: dit is waarom de Wantijdijk perfect is

In de stad van Dordrecht is altijd van alles te doen. Maar soms wil je ook gewoon niks. Even relaxen...

adv.