Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jip ging naar Live at Wantij en ontmoette Nielson, Wulf, Marcel Veenendaal en Racoon

Door Jip 17 juni 2019

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen die ze meemaakt. Deze keer was ze bij Live at Wantij en wist ze alle artiesten te spreken!

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Hartelijke ontvangst

Afgelopen vrijdag, 14 juni, ging ik samen met mijn fotografe naar Live at Wantij. Bij binnenkomst worden we zo hartelijk ontvangen door de organisatie dat ik bang ben dat ik word aangezien voor een artiest en ben al bijna op zoek naar mijn kleedkamer met naambordje. Wat worden we in de watten gelegd, er is een heerlijk warm buffet en volop lekkere drankjes!

Jip ontmoet Dennis

Dennis Weening Live at Wantij 2019
Jip ontmoet Dennis Weening | Foto: LP

We lopen naar het podium, waar Dennis Weening (bekend van onder andere de presentatie van Expeditie Robinson) iedereen op het veld welkom heet. “Zullen we even naar elkaar zwaaien?” roept hij door de microfoon. Kort daarvoor sprak ik met hem en hij vertelt dat dit de tweede keer is dat hij het festival in Dordrecht aan elkaar praat. Hij vindt de sfeer goed en is blij dat het dit keer droog is, want dat was vorig jaar wel anders.

Uitzicht vanaf de VIP tribune Live at Wantij 2019
Uitzicht vanaf de VIP tribune | Foto: LP

Wulf bijt het spits af

Wulf op Live at Wantij 2019 Dordrecht
Wulf | Foto: LP

Wulf bijt het spits af en dat levert een stevig applaus op! Als hij klaar is en een drankje doet, vraag ik hem of hij aan The Voice of Holland heeft mee gedaan om bekend te worden. “Dat is leuk,” zegt hij, “maar ik heb het voornamelijk gebruikt om mijn creativiteit kwijt te kunnen. Er blijken nog altijd meerdere wegen naar Rome te leiden. Iedereen moet er via hun eigen pad zien te komen.” Natuurlijk wil ik ook nog even weten of hij gelukkig is. Hij begint te grijnzen: “Nou en of! En al 13 jaar, met mijn lieve vriendin.”

Blije bezoekers Live at Wantij 2019 Dordrecht
Blije bezoekers | Foto: LP

We lopen snel weer naar het zonovergoten veld dat inmiddels steeds voller en blubberiger begint te raken. Ik zie alleen maar blije gezichten. Sommige mensen liggen lekker op een kleedje te zonnen, ik zie mensen op campingstoeltjes en zelfs een klein statafeltje wordt uitgeklapt waar een groep vrienden hun wijntjes op hebben staan. Er wordt gekust als een clubje een ander clubje bekenden tegenkomt.

Verliefd op Nielson

Nielson op Live at Wantij 2019 Dordrecht
Nielson op Live at Wantij | Foto: LP

Vervolgens komt Nielson het podium op: Hij begint meteen met zijn grote hit; IJskoud. Ik zie tienermeisjes vooraan bij het hek verliefd naar hem kijken en keihard meezingen! Nielson weet het publiek al meteen mee te krijgen en zegt hoe cool het is om in je eigen stad op te treden en geen uren te hoeven rijden: “Even hiervoor liep ik nog de hond uit te laten!” Het gaat maar door, het ene bekende liedje na het andere komt voorbij. Hij zegt: “I love you Guys! We gaan een dansje doen, mag ik deze dans?” Hij weet iedereen mee te laten dansen en heeft zelf trouwens ook behoorlijk soepele dancemoves. Het is één groot feest, de confettikanonnen gaan af en even later heeft iedereen oranje en witte snippers in zijn haar. Onder een oorverdovend applaus neemt hij afscheid.

IJsblokje

Als we hem ontmoeten begroet hij ons hartelijk en complimenteer ik hem met zijn geweldige optreden. Ik vraag hem ook hoe het met zijn tattoo is (het ijsblokje, welke hij nam naar aanleiding van zijn hit IJskoud). Hij laat hem aan me zien en zegt lachend; “Die smelt nog steeds.” Ik zeg dat we enorm trots op hem zijn, onze Dordtse kanjer, en dan gaan we vlug weer door.

Deze groep voorzag iedereen van een drankje | Foto: LP

Burgemeester Wouter Kolff en Mariëlle

Wouter Kolff en Mariëlle Live at Wantij
Mariëlle en Wouter Kolff | Foto: LP

Als ik de Ten Raede Vip lounge betreed, zie ik toevallig burgemeester Wouter Kolff staan. Wat staat hij er lekker losjes bij en wat ziet zijn vrouw Mariëlle er mooi uit! Ik feliciteer hen met het aanstaande ouderschap: “U kunt het gerust aan mij vertellen hoor, of het een jongetje of een meisje wordt. Ik zal het niet verder vertellen, hoogstens opschrijven.” Lachend antwoord hij: “Dat doen we dus niet!” Ze hebben het heerlijk naar hun zin en hij vind het een mooie line up. Mijn fotografe maakt een leuke foto van het stel en we gaan weer door.

Groene polsbandjes

Gewoon doen: je eigen afval weggooien | Foto: LP

Aan de ingang van het festival deelt een blonde jongen, Willem, groene polsbandjes aan de bezoekers uit met de vraag het te dragen om eraan herinnert te worden het afval in de desbetreffende bakken/zakken te gooien omdat we het park graag groen willen houden. Ook staat er een kraampje met zonnebrandcrème van KWF waar je ingesmeerd kan worden en er gewezen wordt op het belang van smeren. Je kunt ter plekke donateur worden en ik beloof dat ik thuis geld overmaak (is bij deze gebeurd). Verder zijn er kraampjes met friet, broodjes, zoetigheid en saté. Onder het lopen geniet ik van een cappuccino.

Een fijne sfeer

Op de campingstoel Live at Wantij 2019
Genieten op de campingstoel | Foto: LP

Ik wandel langs picknicktafels die vol zitten met etende mensen, wat hangt er een fijne sfeer! Ik loop verder. Kijk nou eens wie ik gewoon in het wild tegen kom: Antoine Peeters, nieuwslezer bij RTL! Hij vertelt dat hij net aanschuift, omdat hij na het nieuws gepresenteerd te hebben in een file stond. Maar nu gaat hij lekker genieten met zijn gezelschap van een drankje en Racoon. Ik probeer onopvallend mezelf nog aan te bieden bij RTL, als hij ooit verhinderd mocht zijn.

Zeeuwse koningen van Racoon

Racoon Live at Wantij
Mannen van Racoon | Foto: LP

Racoon is inmiddels begonnen met hun optreden en ik hoor wat dames achter me tegen elkaar zeggen dat ze Bart, de zanger, wel een knappe man vinden. “En straks,” verzuchten ze, “komt die andere knapperd met die krulletjes. Hoe heet hij? Help ons eens?” “U bedoelt Marcel van DI-RECT?” zegt mijn fotografe.

Racoon is echt geweldig, op het bloedhete podium geven ze een fantastische show. Als we ze even later ontmoeten wil ik natuurlijk van deze Zeeuwse koningen weten wat ze van onze stad vinden en of ze ooit overwegen Zeeland voor Dordt in te ruilen. “Hebben jullie zee dan?” vraagt Bart. Duidelijk.

Jip ontmoet Marcel van DI-RECT

Marcel Veenendaal DI-RECT Live at Wantij 2019
Marcel Veenendaal van DI-RECT | Foto: LP

Dan zien we Marcel Veenendaal van de band DI-RECT aankomen. Ik vertel hem dat er op het veld al smachtend naar hem wordt uitgekeken. Hij zegt, terwijl hij al lachend door zijn krullen woelt: “Dan zal ik mijn haar nog even extra goed doen!” We praten nog wat, krijgen een stevige knuffel van hem en dan gaan we naar het veld en genieten van het optreden. Het is dat er geen dak op het park zit, anders was het er gegarandeerd vanaf gegaan.

Spike van DI-RECT Live at Wantij
Spike van DI-RECT | Foto: LP

En zo eindigt een fantastisch Live at Wantij. Complimenten aan alle medewerkers die ieder op hun eigen manier meegeholpen hebben aan dit festival.

Nu alleen thuis nog even de blubber van mijn laarzen af zien te krijgen.

Liefs,

Jip

Meer van Jip:

Bluebirds in the Backyard - Huis Roodenburch - Claire en Angus MacNeilage - LP Jip's Column - indebuurt Dordrecht

Jip nam een kijkje in het verbouwde Huis Roodenburch en sprak met dit liefdeskoppel

Huis Roodenburch beleeft een nieuw avontuur met eigenaren Claire en Angus. In deze column neem ik ju...
Sabrina Starke in Dordrecht 2

Jip stond op de gastenlijst van singer-songwriter Sabrina Starke en dat verliep zo

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...
Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.