Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Even eruit: 5 x hardlooproutes van 5 kilometer in Dordrecht

Door Lisanne Doff 22 mei 2020

De sportscholen zijn nog dicht vanwege het coronavirus en het mooie weer laat zich steeds vaker zien. Dit is het ideale moment om buiten een rondje te hardlopen, mits je daarbij rekening houdt met de maatregelen van het RIVM. Wij tippen een aantal hardlooproutes van (ongeveer) vijf kilometer in Dordrecht.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Een rustige en groene route

Dordwijklaan. | Foto: Gemeente Dordrecht

Heb je zin in een rondje met weinig herrie en veel groen om je heen? Dan is deze route van 5,2 kilometer wat voor jou! Je start op de Overkampweg en gaat onder andere over de Achterweg, je komt langs het Dubbelmondepark en rent een stuk over de Dordwijklaan. Uiteindelijk eindig je weer op de Overkampweg.

Rondje binnenstad

Foto: indebuurt Dordrecht

Vind jij het heerlijk om hard te lopen waar het levendig is? Dan tippen we deze route van precies 5 kilometer. De route begint op de Boomstraat, vlak voor Bellevue Groothoofd. Je rent onder andere over de Noordendijk, Singel, Spuiboulevard en Lange Geldersekade. Je eindigt weer op het punt waar je bent gestart.

Rennen door Stadspolders

Stadspolders
Foto: Google Maps

Woon je in Stadspolders of wil je een route door deze wijk rennen? Check dan dit rondje van 5 kilometer. Een groot deel van deze route ren je over de Wantijdijk en Middelweg en je komt ook langs winkelcentrum Bieshof.

Wantijpark

Foto: Moniek Spek

Iets langer dan 5 kilometer, maar wel een leuk rondje: deze route van 5,6 kilometer.  Het beginpunt van deze route is de Vijverweg, maar omdat het een rondje is kun je op verschillende plekken starten. Je komt bij de Noordendijk, rent over de Wantijdijk en door het Wantijpark en komt uiteindelijk weer bij het startpunt terecht.

Rondje Vissersdijk

Oudendijk. | Foto: Streetview

En we hebben nog een rondje van 5,5 kilometer, met de naam ‘Rondje Vissersdijk’. De route start bij de Acaciastraat, maar je kunt op verschillende plekken beginnen. Je rent over de Oudendijk, Noordendijk, Prunuslaan en je komt door nog veel meer straten. Welke route ga jij testen?

Bekijk ook:

Zwembad De Dubbel zwemmen zwembaden Dordrecht

Dordtse zwembaden en speeltuinverenigingen: dit is wanneer je er weer kunt zwemmen

Op de persconferentie van woensdag 6 mei kwam het verlossende woord: vanaf maandag 11 mei mogen de b...

Tip! Maak een digitale stadswandeling door Dordrecht met stadsgids Lisette en Vera Britt

Ieder jaar zijn er in de voorjaars- en zomermaanden stadswandelingen in Dordrecht met een VVV-gids. ...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.