Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit was de Dordrecht Pride 2018

Door Lisanne Doff 17 september 2018

Onze mooi stad kleurde zaterdag 15 september roze voor de Dordrecht Pride. Er was muziek, gezelligheid, veel roze en de eerste Pride Walk. Hier vind je een terugblik op deze bijzondere dag. 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Spetter pieter pater, lekker in het water

Eigenlijk begon de Dordrecht Pride al op vrijdagavond met de drijf-in bios. Reusachtige flamingo bootjes dreven voor een groot scherm waar de film Chez Nous werd gedraaid. Ook vanaf het terras was de film goed te zien. Een goed begin van het weekend! 

Rosétje erbij

Het is goed te zien hoe gezellig de sfeer was! Met een rosétje erbij wordt de avond nog kleurrijker. Op deze foto’s kun je zien hoe de Spuihaven eruit zag tijdens de Dordrecht Pride. 

De enige echte eerste Pride Walk! 🏳️‍🌈

Zelfs de burgemeester liep mee met de eerste Pride Walk. De wandeling startte bij de Grote Markt en werd gelopen om een krachtig signaal voor lhbti-acceptatie af te geven. Zoals Wouter Kolff al in zijn Tweet zegt: Dordrecht is een stad waarin iedereen veilig en zichzelf moet kunnen zijn!

Ellie Lust vertelt over etherdi…. homogeweld

Helaas is er nog steeds homogeweld en wordt het niet door iedereen geaccepteerd. Dat werd dit weekend ook weer duidelijk door de gestolen Pride vlaggen en bespuugde ramen waar Pride posters hingen. Ellie Lust vertelde over het belang van het melden van dit geweld. 

Feesten maarrrr!

Posted by Dordrecht Pride on Saturday, 15 September 2018

Er was genoeg muziek waarop gedanst en geswingd kon worden! Helemaal in het thema van de Dordrecht Pride. Vlaggetjes in de lucht en meezingen maar. “This is my life and I don’t give a damn for lost emotions. I’ve such a lot of love I’ve got to give!” 

Om je vingers bij af te likken

Lekker eten hoort er natuurlijk ook bij! Deze gebakjes zien er overheerlijk uit en de regenboog geeft een mooie finishing touch. Je wordt er meteen vrolijk van. 

Why tell me why

Niemand minder dan Anita Meijer, The G-team en MC Divine waren er om de muziek te verzorgen. Ze hebben er een echt feestje van gemaakt en waren een mooie afsluiter van Dordrecht Pride 2018.

Queens 👑

View this post on Instagram

Met de meisjes! #dordrechtpride #pridedordrecht

A post shared by Bart Bambacht (@bartdutch) on

Geen pride zonder prachtige queens. We hopen dat jullie ervan genoten hebben, net zoals de rest van de bezoekers. Tot volgend jaar. 😊

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.