Dit is waarom MEROL haar beste week ooit had

Door José de Jong 11 februari 2019

Zaterdag 9 februari was Dordrecht even het muzikale middelpunt van Nederland. In het Energiehuis vond namelijk het eerste Dordtse Popgala plaats en onder andere MEROL en Nielson gingen met prijzen naar huis.

MEROL: Beste week ooit

“Duidelijk een nieuwe ster uit Dordrecht”, zei de jury over Merel Baldé, ook wel bekend als MEROL. De zangeres ging naar huis met maar liefst twee prijzen. Ze had met ‘Lekker met de meiden’ niet alleen de beste song van 2018, ook won ze de grote Dordtse Popprijs. “Zij bewijst dat ze het in zich heeft om heel ver te komen. Ze valt landelijk op als originele en eigenzinnige Nederlandstalige pop-act”, zo klonk het juryrapport. “Dit is officieel de beste week ooit”, zei ze in haar bedankspeech.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Dordtse Popgala - MEROL Merel Baldé - indebuurt Dordrecht
Foto: Dordts Popgala

“Ik heb gisteren mijn nieuwe single uitgebracht, ‘Hou je bek en bef me’, ik heb deze week de grote zaal van Paradiso uitverkocht en een clubtour aangekondigd. Ook heb ik een management gevonden en ben ik zondag jarig. En om dan ook nog deze prijs te winnen, dat is een kers op de taart.”

‘Nielson blijft groeien en vernieuwen’

Ook Niels Littooij aka Nielson viel in de prijzen. Zijn nieuwste album ‘Diamant’ won in de categorie Beste album van 2018. De jury over Nielson: “Deze artiest heeft zich met dit album opnieuw uitgevonden. Hij blijft groeien en vernieuwen. Er is geen twijfel over mogelijk: het is het beste Nederlandstalige album van 2018.” Niels won 7 februari ook al een 100%NL Award voor zijn album ‘Diamant’.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Nielson Cover Diamant - winactie indebuurt Dordrecht

Helaas kon hij zijn beeldje niet ophalen, en dat hij dat jammer vond liet hij ook weten in een filmpje. “Ik vind het echt oprecht heel jammer dat ik er niet bij kan zijn. Het is echt bijzonder om support te krijgen uit je eigen stad. Ik hoop dat ik er een volgende editie wel bij kan zijn.” Hij maakte ons vooral nieuwsgierig met de opmerking dat hij mooie plannen heeft voor Dordrecht. “Daar kom ik later op terug”, hintte de singer-songwriter.

De Dordtse Manneken Pis

Zeg je awardshow, dan zeg je een award. Voor de eerste editie maakte Dordtenaar Wouter Sieuwerts het beeldje ‘De onbeschaamde’. Dordtenaren herkennen het mollige naakte jongetje van het gelijknamige huis in de Wijnstraat.

Meer lezen:

Het indebuurt Dordrecht molboekje: dit is waarom Nielson verdacht is – week 6

We zaten zaterdag weer aan de buis gekluisterd om Wie is de Mol? te kijken. Onze stadgenoot Nielson ...
The Passion 2019 Dordrecht - Elske DeWall Leeuwarden - indebuurt Dordrecht

The Passion 2019 in Dordrecht: dit weten we tot nu toe

Er waren in februari weer een aantal nieuwtjes rondom The Passion 2019 in Dordrecht. En we snappen d...

adv.