De kogel is door de kerk: deze namen van The Passion 2019 Dordrecht zijn bekend!

Door José de Jong 20 februari 2019

Lang hebben we er op moeten wachten, maar woensdag 20 februari werd de cast van The Passion 2019 in Dordrecht bekend. De naam Lucas Hamming voor de rol van Judas hoorden we al bij de radioshow Wout2day met Jeroen Kijk in de Vegte op radio 2. Maar tijdens het televisieprogramma Jinek werden ook de andere namen bekend gemaakt.

Deze BN’ers doen mee aan The Passion 2019 in Dordrecht

Presentator Klaas van Kruistum kruipt in de rol van verslaggever bij het rondtrekkende kruis, Petrus wordt gespeeld door zanger Paul Sinha, acteur Porgy Franssen vertolkt de rol van Pontius Pilatus, de verteller is presentator Martijn Krabbé, Edsilia Rombley speelt Maria en de rol van Jezus vervuld door musical- en filmacteur Edwin Jonker.

Het artikel gaat verder onder de video.

Geen Dordtse namen

Er doen geen bekende namen uit de regio mee, zoals in de Bijlmer (2018) en Leeuwarden (2017) wel gebeurde. Wel staat ons een bekende Dordtse verrassing te wachten, hintte burgemeester Wouter Kolff op Facebook. Zou Nielson misschien de rol vertolken van Barabbas, de medegevangene die vrij komt in plaats van Jezus? Na de Dordtse popprijs hintte Nielson al dat hij mooie plannen in Dordrecht heeft.

En zo volg je The Passion 2019 in Dordrecht

Het passiespektakel zie je elk jaar op Witte Donderdag op NPO 1 om 20.30 uur, en dit jaar is dat op 18 april 2019. Het grote podium staat bij de Grote Kerk, aan het Maartensgat. Waar de andere scènes worden opgenomen en welke route het lichtgevende kruis neemt, is nog niet bekend.

Het artikel gaat verder onder de video.

#ikziejou magazine - The Passion Dordrecht 2019 - indebuurt Dordrecht

Dat wordt genieten: we krijgen een The Passion magazine op onze Dordtse deurmat

Ben je niet zo'n televisiekijker, maar wil je wel alles meekrijgen van The Passion 2019 in Dordrecht...

Dit is waarom Nielson twijfelt aan The Passion Dordrecht mee te doen

De in 1989 geboren Dordtse singer-songwriter Nielson (Niels Littooij) is weer helemaal terug en hoe!...

adv.