Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dordtse Boekenmarkt 2019: dit kun je doen met kinderen

Door José de Jong 24 juni 2019

Wie denkt dat de Dordtse Boekenmarkt 2019 niets voor kinderen is, weet waarschijnlijk nog niet wat er allemaal te doen is. Lezen is leuk en dat bewijst de boekenmarkt in Dordrecht zeker met deze activiteiten voor kinderen.

Silent Swing

De silent disco ken je misschien wel, waar je tijdens het uitgaan met koptelefoon kunt genieten van je eigen muziek. Op Wantijpop spotten we de silent karaoke en laatst was er ook al een silent rolschaatsdisco. De silent swing is de nieuwste stap en zie je tijdens de Dordtse Boekenmarkt 2019 op het Stadhuisplein. De muziek past zich aan op je schommelbeweging en stiekem vinden we het helemaal niet erg dat deze attractie voor jong én oud is. Van 13.00 tot 16.30 uur op het Stadhuisplein.

Loes en Lientje op bezoek

Op de Groenmarkt kun je een voorproefje nemen van de activiteiten die de Bibliotheek voor kinderen organiseert. En dat zijn er wat: programmeren, wetenschap en spelen met taal staan onder andere in de agenda. Speciale gasten van de bieb zijn Jacqueline en Loes van Zanten, de schrijver en tekenaar van de boekenserie Loes en Lientje.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Loesje & Lientje - indebuurt Dordrecht
Jacqueline en Loes van Zanten | Foto: indebuurt Dordrecht

Giraffes lopen rond

We hebben het niet over de bekende giraffe van Buddingh in de Houttuinen. Nee, op de Groenmarkt staan tijdens de Boekenmarkt Dordrecht twee bijna echte giraffes van Teatro Pavana, speciaal voor het 25-jarig jubileum van Kinderboekenwinkel De Giraf. Speciaal voor de presentatie van het boek Een Giraf in de stad is wethouder Burggraaf aanwezig die rond 15.00 uur dit boek op spectaculaire manier ontvangt. Boekoverhandiging rond 15.00 op de Groenmarkt.

Levend ganzengiraffenbord

Wil je even lekker actief aan de slag? Ga dan naar het giraffenbord dat je tussen 13.30 en 16.30 uur op de Groenmarkt vindt. Dit levend ganzenbordspel is voor de gelegenheid omgedoopt tot giraffenbord. Voer de de opdrachten uit en haal je de finish, dan kan de leeuw je niet beetnemen. Van 13.30 tot 16.30 op de Groenmarkt.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Boekenmarkt Dordrecht 2019 - indebuurt Dordrecht
Foto: Paul van de Velde

Alle gekheid op een Stokkie!

Een beetje gekkigheid mag wat ons betreft wel, of het nou gaat om volwassenen of kinderen. In het kindertheater Alle gekheid op een Stokkie kun je zelf meespelen. Wat het precies is? Dat kun je zelf komen ontdekken. Wat zeker is, is dat het sprankelt. Het is iets met een giraf. Iets met omhoog kijken. Of op zijn kop. Ach alle gekheid op een stokkie, doe maar gewoon lekker mee. Om 13.30, 14.30 en 15.30 uur op de Groenmarkt.

Lees ook:

Dordtse Boekenmarkt 2019 Boekenmarkt Dordrecht - indebuurt Dordrecht

Dordtse Boekenmarkt 2019: dit moet je weten

Zondag 7 juli is Dordrecht even de boekenhoofdstad van Nederland. Op de eerste zondag van juli vind ...
Kinderboekwinkel De Giraf Dordrecht - indebuurt.nl

Lezen is leuk! 7 x lezen voor kinderen in Dordt

Sprookjes, Jip en Janneke of stripboeken. Wie is er niet groot mee geworden? Lezen is niet alleen be...

adv.