Binnenkort wordt de binnenstad nog mooier en dit is waarom

Door Lisa Braat 14 november 2017

Het wordt steeds sneller donker en de dagen worden korter. Daarom hebben we natuurlijk licht nodig, héél veel licht. Licht is niet alleen handig, het is ook nog eens supermooi. Dat weten gemeente Dordrecht en POBD (Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht) maar al te goed. En daarom krijgt onze binnenstad een magische make-over met nieuwe verlichting.

Sprookjesachtige straten

Door heel de binnenstad zullen er veel verschillende en verlichte versieringen hangen. Zo zijn er lichtjes in de bomen op de Johan de Wittstraat en Sarisgang. Slingers met licht aan de straatlantaarns op de Spuiboulevard en het Statenplein en Scheffersplein. En onze oude winkelstraten worden extra sfeervol gemaakt met verlichte kerstslingers.

Maar wanneer dan?

Er wordt op het moment hard gewerkt in de binnenstad om zo snel mogelijk alle verlichte versieringen op de juiste plek te hangen. Over een paar dagen gaan ze namelijk al aan. De sfeerlichtjes worden op donderdag 16 november om 17.15 uur officieel aangezet door twee wethouders: Piet Sleeking en Rinette Reynvaan. Binnenkort kun je dus nog meer genieten van onze binnenstad. Mooi toch?