Antoin Peeters rijdt mee met het eerste rondje van het toeristentreintje [+video]

Door José de Jong 15 april 2019

Het is een zonovergoten, maar frisse zaterdagochtend in april als cameramensen en journalisten zich verzamelen bij Intree Dordrecht. Dordrecht Tours, het toeristentreintje zoals wij Dordtenaren hem noemen, maakt op 13 april zijn eerste officiële tocht door Dordt en Anne-Marie Pons en Jan Prins zijn er klaar voor. 

Proefritje

Anne-Marie bekent vrijdags al een proefrondje gereden te hebben ‘om de route te verkennen op nieuwe situaties’. Zo zijn er al stukken van de stad afgezet voor The Passion op donderdag 18 april. “Mensen vroegen al enthousiast of we weer waren begonnen”, zegt de Dordtenaar terwijl ze lacht.

Eerder dan gedacht

Door de bekendheid van het elektrische treintje is het is maar moeilijk voor te stellen dat dit het derde seizoen van het treintje is. “Jan zag een paar jaar geleden zo’n treintje op een beurs. Hij werkt in de reclame en we grapten dat we dit misschien wel eens na ons pensioen zouden kunnen doen.” Maar Annemarie ging vervroegd met pensioen en opeens kwam het toch eerder dan gedacht.

Twee uur ’s nachts

Nu al hebben ze tientallen boekingen voor dit seizoen staan. “In mijn enthousiasme had ik al toegezegd een bruidsgezelschap op te halen bij de Raedtskelder. Maar dat bleek om twee uur ’s nachts te zijn”, vertelt ze in haar openingsspeech.

Toerist in eigen stad

Nieuwslezer en Dordtenaar Antoin Peeters verricht het officiële openingspraatje, en ook Gerben Baaij van Dordrecht Marketing komt aan het woord. Maar dan komt waar het journaille op gewacht heeft: het rondritje. Zanger en gitarist Joost Wander gaat ons voor en speelt verzoeknummers én een eigen liedje. En eventjes, ja eventjes, wanen we ons toerist in eigen stad.

Misschien vind je dit ook interessant:

Anne-Marie Ponsen en Jan Prins rijden met het Dordtse toeristentreintje

Anne-Marie Ponsen en Jan Prins uit Dordrecht hadden de droom om op een toeristentreintje te rijden e...
toeristentreintje Dordrecht Tours | indebuurt Dordrecht

Burgemeester Wouter Kolff rijdt mee met eerste rit van het Dordtse toeristentreintje [+ filmpje]

Het toeristentreintje rijdt weer door Dordrecht. Vandaag, zaterdag, was de allereerste rit voor geno...

adv.