Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

8 x dit zeggen reisbloggers over Dordrecht

Door Lisanne Doff 3 augustus 2020

Dordrecht is de mooiste stad van Nederland (PUNT). Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen onze stad weten te vinden voor een gezellig dagje uit of een weekendje weg. Nu er door het coronavirus een stuk minder gereisd wordt, heb je ook kans om hier een reisblogger in het wild te ontdekken. Wat vinden zij eigenlijk van Dordrecht? Deze acht reisbloggers zijn allemaal in Dordt geweest.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Droomplekken

Foto: indebuurt Dordrecht

Droomplekken is één van de grootste reisblogs van Nederland en Corno van den Berg tipt een paar dingen die je zeker wilt bezoeken in Dordrecht. “Dordt, zoals de stad vaak liefkozend wordt genoemd, heeft een historisch centrum. Waar talloze huizen nog Dordtse gevels hebben. Als je hier loopt vergeet dan de Groothoofdspoort niet. Ook de binnenhavens zijn de moeite waard. Net als de Grote Kerk, met zijn onvoltooide toren.”

Aanraders van Corno
“Daarnaast is het Stadhuis bijzonder van stijl. Het Dordrechts Museum is een van de oudste musea van Nederland. Hier vind je Nederlandse schilderkunst uit de laatste zes eeuwen. Met werk van onder meer Willem Key, Aelbert Cuyp, Ferdinand Bol en Jan van Goyen.” En laten we vooral de Biesbosch niet vergeten, want daar heeft hij een heel artikel aan gewijd.

Instagram Bloggers

Het Magazijn Dordrecht - concept store Dordrecht - indebuurt.nl
Foto: indebuurt Dordrecht

Eliane Roest schrijft verhalen op haar Instagram-proof reisblog: Instagrambloggers.nl. Samen met de andere redacteuren bezoekt ze fotogenieke plekken en ook Dordrecht hoort daarbij. Auteur Deepa Paul schrijft dat ze een echte citygirl is en dat het een flinke uitdaging is om haar de natuur in te krijgen. Daarom ging ze samen met haar gezin naar Stayokay in Dordrecht. Aan de rand van de Biesbosch, maar ook in de stad.

Aanraders van Deepa
De aanraders van Deepa? Het Magazijn, Villa Augustus en Coffeelicious. En ga je weg zonder kinderen? Dan moet je volgens haar echt eens De Tijd en Brut Food & Wine Bar checken. “De eindconclusie: we love it. Na ons verblijf bij Stayokay Dordrecht hadden we het er al meteen over wanneer we terug zouden kunnen gaan om nog meer van de Biesbosch te ontdekken. Een lust voor het oog, budget-proof met een boel te doen voor de gehele familie.”

Bijzonder Plekje

Wikkelhouse Stayokay Dordrecht tiny house - indebuurt Dordrecht
Het Wikkelhouse van Stayokay Dordrecht | Foto: indebuurt Dordrecht

De bloggers achter Bijzonder Plekje hebben ook wat tips voor mensen die een dagje naar Dordrecht willen. Ze bezochten Villa Augustus en dit hebben ze te zeggen: “Het totaalconcept met slapen, eten en beleven is tot in de puntjes verzorgd en goed uitgevoerd. In welk jaargetijde je hier ook komt, het is er altijd fijn. En eenmaal hier geweest, ga je gegarandeerd weer terug.”

Wikkelhouse
Ook waren ze bij het Wikkelhouse van Stayokay: “Stayokay heeft een Wikkelhouse op drie verschillende locaties in ons land. Deze staat aan de rand van de Biesbosch. Vanuit je bed stap je zo de natuur in. Fiets en wandel door het groen, picknick in het gras en geniet van de buitenlucht. Huur bijvoorbeeld een fluisterbootje en bekijk van het water hoe de bevers hun burchten bouwen.”

Wanderlusting

mysteries Vriesestraat Van Slingelandtshof
Van Slingelandtshof bij de Vriesestraat. | Foto: indebuurt Dordrecht

De Amerikaanse Karen van Wanderlusting beschrijft op haar website dat Dordrecht het Venetië van Nederland is. Zo schrijft ze: “Dordrecht wordt vaak over het hoofd gezien. Deze prachtige stad, op vijftien minuten afstand van Rotterdam, laat je voelen alsof je een stapje terug in de tijd zet.” Karen vertelt in haar artikel over de geschiedenis van de stad én geeft tips voor een dagje in Dordt. Tip nummer één is: ‘explore a hofje’. Karen heeft goed door dat we hier veel hofjes hebben en vindt dat je er minstens eentje moet bezoeken als je in de stad bent. Hier lees je het hele artikel.

KidsErOpUit

Foto: Violet Wasch

Dordrecht met de kinderen? Geen probleem! Blogger Irma van KidsErOpUit tipt het Beverbos. Samen met haar man en dochtertje liepen ze een route door het bos. “De start van de wandeling begint leuk met een nagebouwde beverburcht. Binnen is het best donker. Als mijn man en dochter eruit komen geeft mijn dochter aan: “Het is best spannend hoor.” Het volgende rondje door de beverburcht moet ik dus even mee.” Irma geeft aan dat het een leuke route is, vooral omdat je tijdens de wandeling van alles leert.

Liefde voor reizen

Biesboschcentrum Dordrecht - indebuurt.nl
Foto: Biesboschcentrum Dordrecht

De Biesbosch is ook favoriet bij Liselotte van Liefde voor Reizen. Zo vertelt ze op het blog: “Een paar jaar geleden ben ik naar Dordrecht verhuisd. Als welkomstpakket van de gemeente mocht ik een gratis tochtje maken door de Biesbosch op een zogeheten fluisterboot en sindsdien heeft dit natuurgebied een speciaal plekje in mijn hart.” En daarmee komt de Biesbosch op dit blog in een lijstje van favoriete natuurgebieden van Nederland en België te staan. 

Reisreporter

Het Hof van Nederland
Foto: Het Hof van Nederland

In België zijn ze weg van Dordrecht en ieder jaar komen er toeristen naar onze stad. Reisreporter is een Belgische website waar ze al meerdere artikelen over Dordt hebben geschreven. Wat voor hen de tien hoogtepunten zijn, vertellen ze in dit artikel. Onder andere Vicino Sei, het Hof van Nederland en het Huis van Gijn staan op de lijst.

Kunst- en antiekwinkeltjes
Maar wat we vooral opvallend vinden zijn de kunst- en antiekwinkeltjes die worden genoemd: “Dordrecht beschikt over een ware goudmijn aan kunst- en antiekwinkeltjes. Met een groot aanbod aan klassiek design tot moderne kunst is er voor elk wat wils. Rond snuisteren is de boodschap, wie goed zoekt kan voor een zacht prijsje een heuse schat op de kop tikken. Je zou alleszins niet de eerste zijn.”

We Are Travellers

Centrum Dordrecht binnenstad
Foto: Centrum Dordrecht

Roselinde van We Are Travellers vindt dat Dordrecht vaak onterecht wordt overgeslagen door citytrippers. En wat ze helemaal ideaal vindt? Geen hordes toeristen in de stad. Roselinde schrijft: “Dordrecht kreeg in 1220 al stadsrechten en is daarmee een van de oudste steden in de huidige Randstad. Dat zal je ook direct merken aan de vele grachten, pittoreske straten en steegjes en de mooie oude havens in de binnenstad. Ga ook even langs bij het romantische Villa Augustus, een voormalige watertoren, om een origineel souvenir of welverdiend stukje taart te bemachtigen.”

Bekijk ook:

Woning van de week - Grote Kerk Dordrecht - indebuurt.nl

7 x positieve buitenlandse artikelen over Dordrecht

Begin april heeft onze stad een mooi plekje in het Britse dagblad The Times gekregen! En dat gaf ons...
Varen Dordrecht maximum snelheid Wantij Beneden Merwede Oude Maas Nieuwe Merwede - indebuurt Dordrecht

Trots op Dordrecht: 9 x dit is zo mooi aan ons eiland

Verkikkerd, belust, dol, smoor, verliefd, verzot, smoorverliefd, head over heels, vlinders in je bui...

7 x deze buitenlandse winkels willen wij ook in Dordrecht

We mogen absoluut niet klagen met al leuke ondernemers in Dordrecht: we hebben verschillende winkel ...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.