Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

8 x deze korte films zijn allemaal in Dordrecht gemaakt

Door Redactie indebuurt Dordrecht 21 november 2020

We schreven al eens een artikel over films die in Dordrecht werden opgenomen (gemist? Klik hier). Maar wist je dat er ook veel korte films op ons eiland zijn gemaakt? Kijk even mee.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Vleugels

korte films
Foto: Vleugels

De korte film Vleugels werd opgenomen in Dordrecht. Het verhaal gaat over Lotte die graag een familie wil. Ze heeft een relatie met Sjors en werkt in de verpleging. Eigenlijk zit ze in een sleur totdat ze een nieuwe collega leert kennen; een vrouw die alles perfect voor elkaar heeft. En dan neemt Lotte een drastische beslissing die alles anders maakt.

The Underachiever

Ja, je zou het niet zeggen als je er naar kijkt, maar ook deze film is opgenomen in Dordrecht. Je ziet het alleen niet, omdat de hele film zich binnen afspeelt. Deze film is héél kort, namelijk zes minuten.

Het gaat over een man die midden in een relatiecrisis zit. Op een gegeven moment weet hij niet meer wat echt of wat nep is. Nou meer verklappen we niet, want anders weet je alles al. Hier kun je ‘m kijken:

De blauwe bus

Dit verhaal gaat over Wikkobus die op zoek gaat naar zichzelf. Hij heeft zich 55 jaar lang de wet laten voorschrijven en gaat onder het motto ‘Hell is what you make of it’ op pad. De film duurt dertig minuten.

Mathijs

Na het overlijden van zijn vader gaat het met Mathijs steeds slechter. Ook zijn moeder is niets meer dan een lichaam zonder ziel. Mathijs denkt eraan zijn vader het hiernamaals in te volgen, maar het meisje van zijn dromen is het enige dat hem hiervan weerhoudt. Mathijs duurt dertien minuten en de film is hier te zien:

Autumn Leaves

korte films
Foto: Autumn Leaves

We kunnen de film nergens meer vinden en een voor een trailer moet je waarschijnlijk bij de maker zelf zijn. Autumn Leaves kwam uit in 2005 en was te zien op het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Het gaat over een man die bezwijkt onder de druk van de huidige maatschappij terwijl zijn vrouw aan het shoppen is.

De film duurt acht minuten en is gemaakt door Klaas Arie Westland. Grappig is dat toen we even verder gingen kijken naar zijn gemaakte films, we er nog een tegen kwamen.

Schapekop

korte films
Foto: Schapekop

En dat is Schapekop, gemaakt in 2014. De film duurt twaalf minuten en er wordt helemaal niet in gesproken. Een man ligt wakker op bed wanneer hij naar buiten wordt gelokt door een mysterieuze vrouw. Kiest hij voor zijn veilige bed of valt hij voor de verlokking van de vrouw. Dat deze film in Dordrecht is gemaakt kunnen we wel zien op de foto.

En dan denk je: nu zijn we wel klaar met Klaas Arie… Nee hoor.

Zonder (sans)

korte films
Foto: Zonder

Want ook deze film is van hem. Zonder gaat over een badmeester die zijn eigen zoon niet mag spreken of zien vanwege culturele redenen. Deze film duurt zeven minuten en is hier te zien:

De Leeuw

Oké oké, nog eentje dan. Omdat deze werd afgespeeld op het Internationaal Film Festival in Rotterdam (IFFR) en omdat Dordrecht een paar keer duidelijk te herkennen is. Deze film duurt wat langer (lees: vijftien minuten) en gaat over Abdel die drie jaar in detentie heeft gezeten voor een geweldsdelict. In een interview met zijn reclasseringsambtenaar, die nog maar weinig vertrouwen heeft in ‘zulke jongens’, wordt bepaald in hoeverre hij een gevaar vormt voor de maatschappij.

Volgens het IFFR een realistische film met overtuigend acteerwerk, versneden met de making-of. En gemaakt door – jawel – Klaas Arie Westland.

Bekijk ook:

5 x films en series met Dordtse acteurs op Netflix en Videoland

Nu we allemaal binnen zitten vanwege het coronavirus, is het extra leuk om lekker een film of serie ...

Wil je zien: 95 jaar oud filmpje van Dordrecht in kleur!

Huh, hoe kan dat nou? Een filmpje van bijna 100 jaar oud in kleur? Rick uit Leidschendam gaf een vid...
pietje-bell-opnames-2002-Wolwevershaven

Toen in Dordt: de filmopnames van Pietje Bell in 2002

De 90's kids onder ons weten vast nog wel dat de films van Pietje Bell in de bioscoop kwamen. De fil...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.