Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

8 x bekende Nederlanders in Dordrecht

Door Lisanne Doff 23 augustus 2020

Normaal zien we genoeg bekende Nederlanders tijdens het festivalseizoen of in Kunstmin. Dat is dit jaar ietsje anders. Maar dat betekent niet dat BN’ers onze stad overslaan. Ze komen gewoon naar Dordt toe! Of het nou voor hun werk of in hun vrije tijd is.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Everon Jackson Hooi

GTST-acteur Everon Jackson Hooi was in augustus bij de Voedselbank Dordrecht. Zijn moeder is al een tijdje vrijwilliger en zij vroeg hem om mee te helpen. In een video op de website van de Voedselbank zegt Everon dat hij het leuk, maar ook wel een beetje confronterend vond om mee te helpen. Hij vond het confronterend omdat zoveel mensen de hulp van de Voedselbank nodig hebben. Daarom roept hij op om vrijwilliger of donateur te worden bij de voedselbank. 

Foto: Voedselbank Dordrecht

Kraantje Pappie

Kraantje Pappie kwam speciaal naar Dordrecht om bij Fier Skateshop in de Vriesestraat te winkelen. Op Instagram laat hij weten dat ie onder andere een Carhartt vest heeft gescoord.

Disney stemacteurs

Als je bent opgegroeid met Disney films, weet je vast precies hoe alle personages klinken. Vooral de slechteriken of figuren met aparte stemmen blijven je bij. In februari was er bij Magical Gifts een Magical Ducks Day waarbij de stemacteurs van Ducktales op bezoek kwamen. Ook Arnold Gelderman, bekend van de stemmen van Scar (Lion King), Lumière (Belle en het Beest) en Robin Hood, was aanwezig. Bekijk hier de video:

Frank en Eva van 3FM

In juli gingen 3FM-dj’s Frank en Eva een week lang op pad in Nederland. En Dordrecht was de eerste stad waar het duo kwam. In de Biesbosch spraken ze met een boswachter, daarna hadden ze een ontmoeting met stadsdichter en nachtburgemeester Juno Rissema en als laatste maakten ze een vaartochtje met Jordy Dijkshoorn van Het Gezelschap en De Likt. Na hun bezoek aan Dordrecht gingen ze verder naar Kinderdijk. De uitzending is hier te beluisteren. 

Foto: ANP

Ryanne van Dorst

Zangeres Ryanne van Dorst (Elle Bandita) is in Dordrecht geweest voor haar programma ‘Nachtdieren’. Voor dit programma ontmoet ze mensen die pas ’s nachts tot leven komen en wie kan ze dan beter spreken dan onze nachtburgemeester Juno? We gaan het zien, want haar programma komt in september weer op televisie.

Maarten van Rossem

In februari was Maarten van Rossem hier voor de opening van een nieuwe expositie van het Dordrechts Museum. Maarten werd uitgenodigd als spreker bij de start van de tentoonstelling van schilder Willem Bastiaan Tholen (1860-1931). Hij was één van de toonaangevende Nederlandse schilders van de 19e eeuw. Maarten was al vaker in Dordrecht te vinden, want volgens hem is het ‘misschien wel een van de meest onderschatte steden van Nederland’. Hij vindt het ‘een oer-Hollands wandelparadijs’.

Foto: Dordrechts Museum

Anita Witzier

In het nieuwe seizoen van Anita wordt opgenomen duikt Anita Witzier de ouderenzorg in en daarvoor was ze ook in Dordrecht. De opnames waren al begonnen vóór corona en daarom moest er halverwege gestopt worden. Anita vertelt dat het seizoen bijzonder, intens en verdrietig is. Doordat mensen die ze volgden aan corona zijn overleden, konden de gesprekken niet worden afgerond. Vanaf zondag 6 september wordt het programma iedere week uitgezonden op NPO 1.

Foto: ANP

Bobbi Eden

Ook Bobbi Eden kwam naar Dordrecht voor haar programma ‘Bevallen met Bobbi’. Bobbie mocht in het Albert Schweitzer ziekenhuis aanwezig zijn in de operatiekamer. Daar maakte ze de geboorte van een baby mee die via een spoedkeizersnede ter wereld kwam. Je kunt het programma terugkijken, maar daar heb je wel een account voor nodig.

Foto: TLC

Bekijk ook:

Yes! We krijgen dit jaar alsnog een festival in Dordrecht en dit is de line-up van In de Museumtuin

Geen Dordt in Stoom, Live at Wantij, Big Rivers en Kerstmarkt: even leek het erop dat we dit jaar ge...

9 x zo vieren Dordtse BN’ers hun zomervakantie

Een heleboel inwoners vieren dit jaar vakantie thuis of in Nederland. Ook BN’ers uit Dordrecht genie...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.