7 x waarom Rotterdammers massaal naar Dordrecht verhuizen

Door Lisanne Doff 16 maart 2019

Steeds meer Rotterdammers verhuizen naar Dordrecht, meldde het AD deze week. Eén van de redenen is: in Dordrecht krijg je een groter huis voor hetzelfde geld dat je in Rotterdam moet betalen. Maar wij kunnen véél meer redenen bedenken waarom Dordrecht zo’n aantrekkelijke stad is. Lees dit lijstje maar eens.

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Villa Augustus is net Hotel New York, maar dan schattiger

Villa Augustus - Leuk volgens Janou Bode - Dordrecht - indebuurt.nl
Foto: Facebook Villa Augustus

En deze reden hebben wij niet eens zelf bedacht! Eén van onze collega’s uit Rotterdam kwam namelijk met dit statement. En wie zijn wij om dit dan tegen te spreken? Want we zijn het er helemaal mee eens. Natuurlijk is Villa Augustus al leuk vanwege de verschillende stoelen, maar heb je die tuin gezien?! Zodra je daar loopt, waan je je even in een filmscène die zich in de 18de eeuw afspeelt.


Meer over Villa Augustus ontdekken?

Villa Augustus argentijnse restaurants

Nu open07:00 - 00:00

Oranjelaan 7, Dordrecht

Bekijk meer:argentijnse restaurants

Hier kun je gewoon naar de markt zonder al die toeristen.. *kuch* Markthal 👀

weekmarkt Dordrecht
Foto: Facebook Centrum Dordrecht

Dordrecht is toch een beetje een onontdekte stad voor toeristen. Amsterdam staat natuurlijk op nummer 1 en Rotterdam wordt ook steeds populairder. Hier kun je gewoon lekker naar de weekmarkt zonder dat er op iedere hoek van de straat een toerist met fototoestel in de handen staat. Enne, je botst ook niet om de minuut tegen iemand aan die naar het bijzondere plafond staat te staren. Want bij ons is de markt gewoon in de open lucht!

FC Dordrecht is een stuk chiller dan Feyenoord

Foto: FC Dordrecht Facebook

Oké, Feyenoord is misschien een stukkie groter dan FC Dordrecht, maar daar gaat het hier niet om. Of we nou winnen of verliezen, de sfeer blijft goed! Geen grote rellen waar tientallen politieagenten aan te pas moeten komen. FC Dordrecht is gewoon ons cluppie en daar zijn we trots op. 

We hebben meer huizen met een tuin

Foto: Funda

Onze huizen zijn niet alleen goedkoper, er zijn ook veel meer huizen met een tuin. Eén van de redenen om natuurlijk voor Dordrecht te kiezen. Je betaalt niet alleen minder, je krijgt er meer voor terug. Win-winsituatie!

Je kan alles lekker op de fiets doen

Foto: ANP

Geen tram die je van de sokken rijdt! En alles is gewoon prima te bereiken met de fiets. Winkels zitten bij elkaar in winkelcentrums of de binnenstad en we hoeven geen ritje met de metro of tram te maken om bij een andere winkel te komen. 

Wij hebben een fietslift bij de Zwijndrechtse Brug

Traplift Stadsbrug Zwijndrechtsebrug - indebuurt Dordrecht fietslift
Foto: indebuurt Dordrecht

En die hebben ze in Rotterdam niet! De Erasmusbrug moet je op eigen kracht trotseren en vooral met een flinke portie wind, is dat zwaar. Dat betekent niet dat het bij ons meteen een eitje is, want ook hier kweek je flinke beenspieren. Het is ons alleen een stukje makkelijker gemaakt.

Dordrecht is een stad, maar niet super druk

Foto: Pixabay

We wonen in een stad, maar soms voelt het best dorps. De smalle steegjes, de huizen met tuin, niet onwijs veel hoogbouw zoals in andere steden. Wij zijn trots op ons stadsie en hopen stiekem dat de Rotterdammers niet al onze huizen gaan inpikken. Want het is toch vooral ons territorium. 😎

Meer zoals dit artikel:

8 x dit moet je weten als je met een Dordtenaar wil daten

Oké, oké, Dordtenaren hebben misschien hun eigenaardigheden. Maar we zijn wel héél leuk! De kans is ...

7 x de gekste regels waar we ons in Dordrecht aan moeten houden

Ben jij een brave Dordtenaar? Dan moet je echt even deze regels lezen, want misschien staan er wel e...
Big Rivers 2018 - Friends on Friday - Bagijnhof - indeburut Dordrecht

Wonen er meer jonge mannen of vrouwen in Dordrecht?

Er worden jaarlijks net iets meer jongens dan meisjes geboren, en deze verhouding is ook nog terug t...

 

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.