Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

10 x dit zijn de populairste korte jongensnamen in Dordrecht

Door Lisanne Doff 9 juli 2020

Er wordt over 9 maanden een kleine geboortegolf verwacht vanwege de coronamaatregelen. Word jij binnenkort vader of moeder en kun je wel wat inspiratie gebruiken voor jongensnamen? We hebben een lijstje gemaakt met de kortste jongensnamen die in 2019 het populairst in Dordrecht waren. Met dank aan Onderzoekscentrum Drechtsteden.

1. Mason

Mason was in Dordrecht één van de populairste jongensnamen van 2019. Ook de variant Mayson scoorde erg goed bij Dordtenaren. Wist je dat de naam Mason pas sinds 2010 een bekendere naam in Nederland is? Daarvoor werd de jongensnaam bijna niet gebruikt.

2. Daan

Al jarenlang is Daan een populaire naam in Nederland. Misschien heb jij ook wel bij een Daan in de klas gezeten? Ook de naam Dani is meerdere keren aan een pasgeboren baby gegeven.

3. Finn

Finn Ravi, Finn Stefano en Finn John Arthur: het zijn een paar jonge Dordtenaren die sinds 2019 in onze stad wonen. De korte jongensnaam is van Scandinavische afkomst en is geïnspireerd door, je raadt het misschien al, de Finnen.

4. Lucas/Lukas

Lucas én Lukas zijn allebei populaire namen in Dordrecht. Bijna alle jongens kregen ook een mooie tweede naam, zoals Lucas Riley en Lukas Marcellus. In 2019 eindigde de naam Lucas op een derde positie en in Dordrecht scoort de naam ook heel hoog.

5. Vince

Op nummer 5 hebben we de naam Vince, een vorm van de naam Vincent. Dordtse ouders gaven hun pasgeboren jongetje onder andere de namen Vince Stevie, Vince Herman oen Vince Philippe.

6. Noah

In 2017 en 2019 was Noah de populairste jongensnaam en ook in de Dordtse top 10 heeft de naam een plekje gekregen. De naam betekent ‘rust’ en ‘troost’. In Dordrecht wonen nu onder andere Noah Henri Willem, Noah Xavi Jax en Noah Elijah.

7. Xavi

Xavi werd bij de vorige naam nog als tweede naam gebruikt, maar ook als voornaam is het een populaire keuze. De naam is van Spaanse afkomst en betekent ‘kasteel’ of ‘nieuw huis’.

8. Liam

Engelse jongensnamen doen het heel goed in Dordrecht, dus ook Liam hoort in dit rijtje thuis. Elk jaar stijgt Liam in populariteit en in 2019 eindigde de naam op een zevende plek in Nederland. In Dordrecht is het één plekje lager.

9. Mats

Mats is een Bijbelse naam en afgeleid van Mattheus. De naam heeft als betekenis ‘geschenk van God’. In 2019 eindigde Mats op plek 26 in Nederland, maar in Dordrecht is deze keuze en stuk populairder!

10. Zayn

De naam Zayn is nog niet heel populair in Nederland, maar in Dordrecht zijn er in Dordrecht heel wat jongetjes met deze naam geboren! Het is een Bijbelse en Arabische naam en betekent ‘schoonheid’ en ‘genade’. Onder andere de naam Zayn Ahmed werd meerdere keren gegeven.

Lees ook:

10 x dit zijn de populairste korte meisjesnamen in Dordrecht

Er wordt over 9 maanden een kleine geboortegolf verwacht en dat heeft alles te maken met de coronama...

Dit zijn de 20 meest voorkomende achternamen in Dordrecht

Als je van weetjes houdt, dan is dit misschien wel een van de leukste. Places.nl zocht namelijk uit ...

adv.