Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel meter ligt jouw huis boven of onder de zeespiegel

Door Lisanne Doff 10 oktober 2019

Hoe ziet Dordrecht er in 2100 uit? Rijden we dan 80 kilometer per uur op de N3 of zijn er dan vliegende auto’s? Zullen er hoge gebouwen staan die boven de Grote Kerk uitsteken? Misschien wel, maar waar we ook aan moeten denken is het stijgende zeewater.

De wereldleiders zijn onlangs weer bij elkaar geweest voor de VN-top in New York. Hier ging een groot deel van de besprekingen over het veranderende klimaat en het stijgen van het zeewater. Het zeewater stijgt zelfs met meer dan een meter, meldt het AD.

Onder water

Wat betekent dat nou allemaal voor ons, de Dordtenaren? Het is een groot probleem als de zeespiegel te veel stijgt en Dordrecht onderloopt. Het zal betekenen dat ieder huis zonder stroom, internet, gas en werkend toilet zit, bah! Maar niet heel de stad zal volledig onder water komen te liggen, sommige delen van de stad liggen namelijk hoger dan andere.

Hoogste punten

Je wil waarschijnlijk allereerst naar een hoge flat vluchten, maar wist je dat de Staart en de binnenstad de wijken zijn die het hoogst boven de zeespiegel liggen? In de wijk de Staart is zelfs een punt dat 67 meter boven de zeespiegel ligt.

Wil je weten hoe droog jij het kunt houden? Check het gelijk door je straatnaam of adres in het onderstaande kaartje in te vullen! Wij hebben onze info ook van deze kaart.

Lees ook:

Dordtenaren worden steeds ouder: zoveel honderdplussers telt onze gemeente

Dordrecht, een stad met een prachtige binnenstad, leuke woonwijken en steeds meer toeristen weten da...

Dordtse mysteries: wat is de Waterdriehoek?

Sinds 24 juli staat het schroevendok van Straatman weer op de oude vertrouwde plek in de Wolweversha...

Meer over

Gemeente

adv.