Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel Dordtenaren ontvangen een bijstandsuitkering

Door Lisanne Doff 10 april 2019

Ontvang jij een bijstandsuitkering? Dan ben je zeker niet de enige in Dordrecht. Het CBS kwam met cijfers over de afgelopen jaren. Het meest recente aantal is van oktober 2018: toen zaten er 3910 Dordtenaren (3,3% van de inwoners) in de bijstand.

We duiken even in die cijfers en zien dan dat het aantal Dordtenaren dat een bijstandsuitkering ontvangt al jarenlang schommelt. In juni 2016 en januari 2017 was het op z’n hoogtepunt met zo’n 4270 à 4280 uitkeringen. Het meest recente cijfer – oktober 2018 – is het laagste aantal sinds maart 2014.

Aantal ontvangers bijstandsuitkering Dordrecht

Hieronder in de grafiek zie je alles op een rijtje. De laatste paar maanden zien we een dalende lijn. Het gaat dus steeds iets beter.

Tekst loopt door onder de grafiek

Is dat nou veel?

Of dat extreem veel is? Daarvoor moeten we de Dordtse cijfers vergelijken met andere gemeenten. Dat kun je zelf checken in onderstaand kaartje. Overigens zegt dit niet alles, want we weten niet welk aandeel van de gemeentebevolkingen in de bijstand zit. We zien vooral dat Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Groningen echte uitschieters zijn.

Tekst loopt door onder de kaart

WW-uitkeringen

Let even op: deze grafiek gaat dus níet om het aantal WW-uitkeringen. Dat zijn er trouwens een stuk minder: vorig jaar werd bekend dat ongeveer 2445 Dordtenaren geld vanuit de werkloosheidswet. En het wordt elk jaar steeds minder.

Check ook:

Voorstraat Noord Festival

Wonen er meer mannen of vrouwen in Dordrecht?

Over het algemeen worden er net zoveel jongens als meisjes geboren. En als al die mensen blijven won...

7 x waarom Rotterdammers massaal naar Dordrecht verhuizen

Steeds meer Rotterdammers verhuizen naar Dordrecht, meldde het AD deze week. Eén van de redenen is: ...

Meer over

Gemeente

adv.