Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo zit dat: mag je kippen houden in een Dordtse woonwijk?

Door Lisanne Doff 29 oktober 2020

Veeleisend zijn ze niet en met een beetje geluk heb je iedere dag een vers eitje bij je ontbijt. Kippen worden steeds populairder als huisdieren. Ook de NOS maakte er op 28 oktober een item over. Maar mag je zomaar kippen houden als je in een woonwijk woont? 

De meningen over deze scharreldieren zijn verdeeld. De één kan er enorm van genieten en een ander vindt het gekakel verschrikkelijk. Het houden van kippen is in de meeste gemeenten – zolang het niet voor overlast zorgt – in elke tuin toegestaan. Zo niet? Dan staat deze uitzondering beschreven in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente. In Dordrecht zijn hier geen woorden aan vuil gemaakt en dus is het antwoord: ja, je mag kippen houden in je eigen tuin.

Overlast

Let wel op voor je direct begint met het bouwen van die kippenvilla. De gemeente besteedt namelijk wel aandacht aan ‘overlast’. Zo staat in de APV van gemeente Dordrecht: “Je draagt er zorg voor dat vanuit de woning of het erf of in de onmiddellijke nabijheid van die woning of dat erf geen ernstige en herhaaldelijke hinder voor omwonenden wordt veroorzaakt.” In simpel Nederlands: als dieren in jouw tuin voor geluidsoverlast zorgen, kan de gemeente actie ondernemen. Dus met een haan erbij wordt het al een héél ander verhaal.

Lees ook:

MAG DAT: je auto op de stoep zetten voor een snelle boodschap?

Het vinden van een parkeerplek is lang niet altijd makkelijk. Jouw bolide met twee wielen op de stoe...

Zo zit dat: hadden we echte Dordtse klederdracht?

Meer over

Dieren Gemeente

adv.