Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

We hebben er veel openbare toiletten bijgekregen: hier vind je ze

Door Lisanne Doff 28 november 2019

Je kent het vast. Ben je lekker aan het shoppen, moet je ineens heel nodig plassen. Het verschilt per stad flink of je makkelijk (of juist niet) een toilet kunt vinden. Gelukkig is dat in Dordrecht wel zo: we wonen in een toiletvriendelijke gemeente!

Vorig jaar stonden we nog op plek 43 in de top 50 van meest toiletvriendelijke gemeentes. Het afgelopen jaar zijn er 30 nieuwe openbare toiletten geregistreerd, waardoor Dordrecht nu op op de elfde plek in de nationale ranglijst staat. Deze lijst is samengesteld door de Maag Lever Darm Stichting en 12 andere maatschappelijke organisaties.

Plekje omhoog

Cijfermatig doet Dordrecht het nu goed: vorig jaar moesten 5.933 inwoners een toilet delen, dit jaar delen 2.382 inwoners er een. We zijn er dus enorm op vooruitgegaan en dat zien we ook op de ranglijst. In onze stad kun je op tientallen plekken – in winkels, horecazaken of openbare toiletten – terecht als je hoge nood hebt. Samen met Arnhen en Alphen aan de Rijn behoren we tot één van de drie gemeentes met de grootste groei. En dat is mooi, want op deze manier komt Dordrecht buik- en blaaspatiënten tegemoet. Nederland telt 2 miljoen buik- en blaaspatiënten en 1 op de 4 van deze mensen blijft thuis omdat ze bang zijn geen openbaar toilet te vinden.

De tekst gaat verder onder de kaart.

Foto: HogeNood app

HogeNood

Heb jij best vaak hoge nood als je ergens anders bent? Dan kan het handig zijn om de HogeNood-app op je mobiel te zetten. Er staan nu bijna 6.000 (semi)openbare toiletten in. Zie je snel waar je een plasje kunt doen!

Lees ook: 

MAG DAT: vochtige doekjes door de wc spoelen?

Gebruik jij billendoekjes om de billen van je baby schoon te maken? Of gebruik je ze misschien ook g...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.