Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Veel winkelleegstand in Dordrecht? Dit is hoeveel er werkelijk leegstaat

Door Lisanne Doff 18 mei 2019

Het lijkt alsof er steeds meer winkels uit ons straatbeeld verdwijnen. V&D is alweer een tijdje weg en ook de Op=Op Voordeelshop en Zeeman zijn de dupe in het centrum. Winkelcentra kampen met leegstand en de Voorstraat heeft het al helemaal zwaar. 

De afgelopen jaren zijn er heel wat winkels verdwenen uit Dordrecht. Dit had deels te maken met de crisis die in 2008 op zijn hoogtepunt was. In 2016 ging één van Nederlands grootste winkelketens failliet: V&D. Dit zorgde voor een groot, leeg gat op de Voorstraat. Ook winkelcentra hadden last van leegloop. Gevolg: ongezellige winkelgebieden.

Leegstand neemt toe

Over het algemeen is de leegstand in Nederland aan het afnemen. Vooral in de grootste steden worden winkelpanden weer gevuld. Uit cijfers van retailonderzoeksbureau Locatus blijkt dat de leegstand relatief het grootst is in ‘hoofdwinkelgebieden’ in middelgrote steden. En daar hoort Dordrecht ook bij. Dit komt omdat een grotere stad als Rotterdam sneller wordt gekozen door ondernemers. Daar is de leegstand namelijk flink afgenomen.

Hoger dan ooit tevoren

In 2013 kwam de eerste piek met leegstaande panden in Dordrecht. Toen stond 11,3% van het winkeloppervlak leeg. Daarna ging het weer een stukje beter en was het in 2015 nog maar 9,8%. Op dit moment is de leegstand hoger dan ooit en staat 12,9% van de panden leeg. Gelukkig komt Dordrecht de laatste vaak positief in het nieuws. We worden door de buitenlandse media als een prachtig stukje Nederland beschreven. Laten we hopen dat dit voordelen met zich meebrengt en er steeds minder lege panden zijn.Lees ook:

Belicio-Cheatday - indebuurt Dordrecht

Van ijssalon tot Italiaan: deze winkels en restaurants openden en sloten in april

Het is alsof Dordtse ondernemers lentekriebels hebben, en veel zaken openden dan ook hun deuren in a...

De Zeeman in de binnenstad sluit volgende maand de deuren

De Zeeman in het centrum heeft aan haar klanten bekendgemaakt dat ze op zaterdag 8 juni voor het laa...
Sarisgang Dordrecht Winkelstraat - indebuurt Dordecht

Deze vijf ketens willen naar Dordrecht komen (en zoeken… jou?)

Er zijn genoeg ketens die zich op ons eiland willen vestigen. Het enige probleem: ze zijn op zoek na...

adv.