MAG DAT: Zomaar een container voor je huis plaatsen?

Door Lisanne Doff 5 december 2018

Sloop- of schilderwerk: elk huis is eens in de zoveel tijd aan de beurt. Maar wat als je een container nodig hebt? Is het oké om die gewoon te huren en op de stoep of een parkeervak te zetten? Wij zochten het uit. 

Het antwoord is: nee, je mag niet zomaar een container bij je huis plaatsen. In de Dordtse Algemene Plaatselijke Verordening staat dat je een bouwvergunning nodig hebt voor het plaatsen van voorwerpen op, onder in, boven of aan een openbare plaats.

Toestemming nodig

Die container mag er dus wel komen, maar alleen als je daarvoor toestemming hebt gekregen. De Gemeente Dordrecht heeft hier voor gekozen, omdat ze anders verwachten dat ze geen grip op de situaties kunnen houden en er hinder of gevaar kan ontstaan. Ook willen ze kijken hoe deze situatie in andere gemeenten wordt afgehandeld, zodat ze in de toekomst de regels kunnen aanpassen.

Waarschuwing of boete

Staat jouw container voor je huis en heb je geen vergunning in je bezig? Dan krijg je eerst een aangeschreven waarschuwing. Wordt daar geen gehoor aangegeven, dan komen er kosten aan te pas.

Bouwvergunning aanvragen

Een bouwvergunning kun je aanvragen via de gemeente en dit kan tegenwoordig ook online. De gemeente gaat vervolgens het bouwplan toetsen en laat dan weten of de vergunning wordt gegeven.

We zochten dit ook uit: 

huisdier-begraven-in-je-eigen-tuin-800x500

MAG DAT: Je overleden huisdier in de tuin begraven?

Het is misschien niet het allerleukste om bij stil te staan, maar heb je er wel eens over nagedacht ...

MAG DAT: Wat mag er in de kledingcontainer en wat gebeurt ermee?

Heb je wel eens een schoonmaakdrift en gooi je het liefst alles in één keer weg? Dan zijn de kleding...
gebroken glas spiegel mag dat

MAG DAT: Scherven van een gebroken spiegel in de glasbak gooien?

Ah nee, de spiegel is van de muur gevallen en ligt in tientallen stukken op de grond. Die troep wil ...

Meer over

Gemeente

adv.