Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: satéprikkers bij het gft-afval gooien?

Door Lisanne Doff 16 mei 2019

De barbecuetijd komt er weer aan en dat betekent dat heel wat satéprikkers de barbecue op vliegen. Je geniet vervolgens vliegensvlug van een lekker stuk vlees. Als alles naar binnen is gewerkt, blijft het stokje over. Aan het eind van de avond gaat alles in de kliko met restafval, maar is dat wel de bedoeling?

Restafval of gft-afval?

Van alle afvalregels gaat je hoofd soms tollen en we snappen heel goed dat je het soms echt niet meer weet. Hoe zit dat nou met satéprikkers? Moet de lege prikker inderdaad bij het restafval of tóch in de gft-bak? Het is een lastige, omdat deze prikkers van veel verschillende soorten materialen gemaakt worden.

Composteren duurt langer

De meeste prikkers bestaan nu nog uit componenten van papier/karton, hout en kunststof en zijn vaak nog geen volledig groenafval-product. Een houten satéprikker doet er drie weken over om te composteren en dat is veel langer dan het normale GFT-afval. Dus om die reden kan de prikker beter bij het restafval gegooid worden.

Bij het restafval

Oké, wij deden het al die tijd goed! En jij? Het blijft een lastige, maar je weet nu dat je de satéprikker voortaan beter in de kliko met restafval kunt gooien.

Lees ook:

MAG DAT: je afval de avond vóór de ophaaldag buiten zetten in Dordrecht?

Zet jij je kliko of plasticzakken altijd de avond vóór de ophaaldag aan de straat? Of zet je je afva...

MAG DAT: je huis een vrolijk kleurtje geven in Dordrecht?

Het staat wel lekker vrolijk: een huis met een kleurige gevel. En het is ook makkelijk om uit te leg...

MAG DAT: zelf een camera aan je gevel hangen?

Stel je voor: je komt thuis na een lange dag werken als je ineens ziet dat de buurman een camera aan...

adv.