Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: met een magneet spullen uit het water vissen in Dordrecht?

Door Lisanne Doff 11 september 2019

Het is de laatste tijd steeds vaker in de media: magneetvissen. Vooral omdat er een aantal keer iets werd opgevist wat gevaar kan opleveren, zoals oude explosieven. In sommige gemeenten is het inmiddels verboden, maar hoe zit dat in Dordrecht?

Het heet dan wel vissen, maar tijdens magneetvissen zal je weinig eetbaars vangen. Je vist namelijk niet op vissen, maar op spullen die aangetrokken worden door een magneet. Tijdens magneetvissen laten vissers een touw met daaraan een sterke magneet in het water zakken. Vervolgens komen ze allemaal bijzondere dingen tegen, van oude munten tot vuurwapens.

Regels

De reden dat magneetvissen in sommige gemeenten is verboden, zoals Groningen, Delft, Arnhem en Nijmegen, is vanwege het gevaar dat het op kan leveren. Zo worden er nogal eens explosieven uit bijvoorbeeld de Tweede Wereldoorlog gevonden. Op dit moment is magneetvissen nog niet verboden in Dordrecht. Maar dat kan nog wel komen, want ook hier worden wapens uit het water gevist. We lezen steeds meer berichten over hoe gevaarlijk het is.

Bel de politie

Is magneetvissen je hobby? Bel dan direct 112 bij het vinden van een explosief en waarschuw je omgeving om afstand te nemen. Oude explosieven kunnen namelijk erg instabiel zijn. Als je een vuurwapen vindt, moet je trouwens ook meteen de politie bellen.

In 2018 werden er wapens uit het water gevist | Foto: politie DrechtstedenBinnen

Lees ook: 

MAG DAT: potjes met voedselresten in de glasbak gooien?

Bij een Hollands prakkie hoort natuurlijk appelmoes, bij een patatje wil je mayonaise en als je een ...

MAG DAT: zomaar je meubels op straat zetten in Dordrecht?

Je ziet het wel eens: een verdwaald meubelstuk aan de kant van de straat. Maar mag dat eigenlijk wel...

MAG DAT: vissen in de Dordtse wateren?

Het is zo idyllisch: klapstoeltje uit, thermoskan koffie ernaast en hengelen maar. Sommigen zoeken d...

Meer over

Gemeente

adv.