Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: keukenpapier en servetten door de wc spoelen?

Door Lisanne Doff 25 maart 2020

Je hebt de foto’s van lege schappen in de supermarkt vast voorbij zien komen. Vooral het schap met het toiletpapier moest het ontgelden en was snel leeg.

Dus wat doe je als je geen wc-papier in huis hebt? Precies, dan pak je toch een keukenrol of gezellig servetje om je billen mee af te vegen? Maar mag je die wel door de toilet spoelen?

Toiletpapier

De samenstelling van toiletpapier is zo ontwikkeld dat het makkelijk en goed afbreekt na het doorspoelen. Het is dunner dan bijvoorbeeld papier van een keukenrol. Wc-papier lost eenvoudig op terwijl keukenpapier is gemaakt om stevig te blijven ook al wordt het nat, net als servetjes.

Verstoppingen

Loodgieters zeggen al jarenlang dat je geen keukenpapier door het toilet moet spoelen. Door de vezels lost het papier veel langzamer op en dat zorgt voor ophopingen en verstoppingen in de riolering. Zeker als je riolering een beetje oud is, gaat dat erg snel. Overigens wordt het ook afgeraden om vochtige doekjes door te spoelen.

Het advies is dus: spoel je keukenrol en servetten niet door het toilet. Ook als je écht geen toiletpapier hebt. Gooi het gewoon in de vuilnisbak.

Lees ook:

MAG DAT: een deurbel met camera bij je voordeur plaatsen?

Oh, wat is het toch handig. De deurbel met klein cameraatje en spreekfunctie. Niet thuis als de pakk...

MAG DAT: stickers plakken op voorwerpen in Dordrecht?

Kijk eens op verkeersborden, stoplichten en lantaarnpalen, dikke kans dat daar een sticker op zit. P...

MAG DAT: bierdopjes en wijnkurken bij het restafval gooien?

Je hebt thuis een feestje gegeven, het was gezellig en de volgende dag word je wakker met een flinke...

Meer over

Gemeente

adv.