Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: je hond uitlaten of een blokje om als je positief bent getest?

Door José de Jong 25 november 2020

Wanneer je positief getest bent op het coronavirus, zul je een tijdje in quarantaine moeten. Geen fysiek meer met de buitenwereld, je leeft enkel en alleen in je eigen huis. Maar wat als je een hond hebt, of je wil een stukje wandelen… mag dat dan in Dordrecht? Wij zochten het uit.

Komen de muren op je af terwijl je in quarantaine zit? Dan snak je er waarschijnlijk naar om even naar buiten te gaan. Mag je, eventueel ’s avonds laat of vroeg in de ochtend, een wandeling maken en een frisse neus halen? Of even met je hond naar bijvoorbeeld de Biesbosch, het Merwesteinpark of het Weizigtpark? Navraag bij de GGD Zuid-Holland Zuid – waar Dordrecht onder valt – maakt het in een klap duidelijk. Sigrid de Jong van de afdeling communicatie zegt: “Nee dat mag niet. Mensen met corona moeten thuis in isolatie uitzieken, omdat zij besmettelijk kunnen zijn voor anderen.”

Regels

Voor alle verdere vragen verwijst Sigrid door naar de website van het RIVM. Ook de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid geeft aan dat zij de landelijke richtlijnen hanteren. Op de pagina van het RIVM voor mensen die positief getest zijn op het virus staat: “U mag niet naar buiten, naar school, de winkel of naar het werk.”

En voor de hond?

Hoe zit het dan als je een hond hebt? Daarover meldt het RIVM het volgende: “Als u géén klachten heeft passend bij het coronavirus (keelpijn, verkoudheidsklachten, hoesten en/of koorts) kunt u gewoon de hond uitlaten. Als u wel een van deze klachten heeft, vraag dan iemand anders om uw hond uit te laten.”

Lees ook:

Hond uitlaten Dordrecht - regels

Je hond uitlaten in Dordrecht: dit zijn de regels

Loop jij een aantal keer per dag een rondje door Dordrecht met je labrador/teckel/chihuahua? Dan zij...

5 x deze pikante speeltjes wil je hebben (en je koopt ze nu met korting tot 80%)

Natuurlijk, je kunt jezelf of je partner deze feestdagen het zoveelste setje douchegel cadeau doen. ...

MAG DAT: hoeveel mensen mag je thuis ontvangen tijdens de coronacrisis?

De coronamaatregelen zijn opnieuw aangescherpt, en dat zorgt voor een hoop vragen en verwarring. Wan...

adv.