Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: je auto op de stoep zetten voor een snelle boodschap?

Door Lisanne Doff 28 oktober 2020

Het vinden van een parkeerplek is lang niet altijd makkelijk. Jouw bolide met twee wielen op de stoep parkeren is dan een fijne optie. Maar mag dit wel, en wat is de boete als je gepakt wordt?

Het is je vast niet ontgaan dat kickbokser Rico Verhoeven vorige maand veel bekijks trok, toen hij even een brilletje kwam scoren in het centrum van Dordt. Hij zette zijn superdure auto scheef op de stoep om daarna de winkel in te gaan. Niet alleen het foutparkeren viel op, vooral de McLaren 720s was een blikvanger. Hij kwam er met een waarschuwing vanaf en niet iedereen was het daarmee eens.

Je kunt verder lezen onder de foto. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Nice to see you again guys! @ricoverhoeven @josephklibansky

Een bericht gedeeld door Brilmode Rob Boon (@brilmoderobboon) op

Tolerantie

De vraag is dus of je jouw auto op de stoep mag parkeren voor een snelle boodschap? Nee, dat mag niet. Maar je krijgt er waarschijnlijk niet snel een boete voor. Het valt namelijk onder de wet ‘verkeeroverlast’ en de politie geeft hier geen prioriteit aan. De politie kan het dus door de vingers zien. Net zoals bij Rico Verhoeven in Dordrecht. Zodra het foutparkeren echt voor overlast zorgt, bijvoorbeeld als de auto van je buurman zover op de stoep staat dat je er met de rolstoel of kinderwagen niet langs kunt, dan kun je dit melden bij de politie.

Boete

Zoals we al eerder zeiden: de kans dat je een boete krijgt, is niet groot. Vooral als het maar voor een paar minuutjes is. Maar dat betekent niet dat je zomaar overal op de stoep kunt gaan parkeren. Als iemand het foutparkeren meldt, kun je een bon krijgen van minimaal €95,00. Zonde! Want daar kun je héél veel boodschappen voor halen.

Lees ook:

MAG DAT: boodschappen doen tijdens het ouderenuurtje als je niet oud of kwetsbaar bent?

Premier Rutte stelde dat supermarkten twee uur op een dag moeten vrijmaken voor de kwetsbare bevolki...

MAG DAT: een torenhoge schutting in jouw voor- of achtertuin plaatsen?

Een schutting of een heg in jouw tuin plaatsen mag natuurlijk. Maar tot welke hoogte? Een tien meter...

MAG DAT: hoeveel mensen mag je thuis ontvangen tijdens de coronacrisis?

De coronamaatregelen zijn opnieuw aangescherpt, en dat zorgt voor een hoop vragen en verwarring. Wan...

Meer over

Gemeente

adv.