MAG DAT: eten verkopen op de rommelmarkt tijdens Koningsdag?

Door Lisanne Doff 19 april 2019

Stapels met puzzels, kinderspeelgoed, en bakken met kleding: je komt het allemaal tegen op de rommelmarkt tijdens Koningsdag. Aan welke kant van het kleedje je je ook bevindt: van de hele dag onderhandelen krijg je honger en dorst. Maar hoe zit het eigenlijk met de regels rondom de verkoop van eten en drinken? 

Op de rommelmarkt van Koningsdag vind je ieder jaar voldoende te eten en drinken. Je kunt met gemak één van de cafés induiken of op het terras je tosti verorberen, en ook aan kraampjes die lekkers verkopen is geen gebrek. De kraampjes met voedsel of drankjes hebben daar speciaal een vergunning voor aangevraagd. Voor het neerleggen van een kleedje hoef je geen vergunning aan te vragen (je moet alleen heel vroeg opstaan).

Niet voor commerciële doeleinden

Maar wat als jij een echte keukenprins(es) bent en je zelfgemaakte muffins wilt verkopen? Mag je die dan ook op je kleedje leggen, naast je oude puzzels en houten speelgoed? Ja en nee. Verkopen van eten voor commerciële doeleinden is niet toegestaan op de kleedjesmarkt. Kinderen met zelfgebakken koekjes mogen wel verkopen. Met andere woorden: ben je van plan dikke winst te maken op je muffins, dan kan je beter inpakken. Net als met de gewone spullen, is de kleedjesmarkt er niet voor de commercie, maar voor de gezelligheid.

Eisen

Er zit nog wel een klein addertje onder het gras. Al het voedsel moet voldoen aan de eisen die gesteld zijn door het HACCP. Dat zijn een hele rits regels die ervoor zorgen dat je voedsel veilig is om te eten. Dat wordt netjes werken in je keuken dus, en goed je handen wassen voor je baksessie. Toch achten wij de kans dat er plots een controleur voor je kleedje staat miniem. Dus, houd je prijsjes een beetje netjes… en verkopen maar!

Lees ook:

Dancetour Koningsdag Dordrecht 2019 - indebuurt Dordrecht

Koningsdag Dordrecht 2019: dit is het programma

Stof je boa maar af, begin maar met het repeteren van het Wilhelmus en bereidt je koopwaar maar voor...
Koningsdag Koningsnacht 2019 in Dordrecht - indebuurt Dordrecht

Koningsnacht 2019: Dit zijn de leukste feestjes in Dordrecht

Waar is dat feestje? In Dordrecht natuurlijk! Zaterdag 27 april 2019 kleurt Dordrecht oranje voor Ko...

 

Meer over

Gemeente

adv.