MAG DAT: ballonnen oplaten in Dordrecht?

Door Lisanne Doff 20 maart 2019

Het is zo’n leuk gezicht: ballonnen oplaten tijdens een feestje, bruiloft of jubileum. Maar mag dat eigenlijk wel in Dordrecht? Of het schadelijk is voor het milieu, daar zijn de meningen over verdeeld. Een groot deel van de gemeenten in Nederland heeft een verbod ingevoerd. Hoe zit dat met Dordrecht? Wij zochten het voor je uit.

Stichting Noordzee onderzocht welke gemeenten een verbod hebben ingevoerd én welke gemeenten daar mee bezig zijn. Het oplaten van ballonnen is namelijk niet zo goed voor de natuur en het milieu. Als vissen, vogels of andere dieren de ballonresten binnenkrijgen, kunnen ze hier aan dood gaan. Ook aan de ballonnen die zogenaamd biologisch afbreekbaar zijn.

Ballonnen oplaten in Dordrecht

Maar nu de brandende vraag: mag je in Dordrecht ballonnen oplaten? Het antwoord is kort maar krachtig: nee. Dit betekent dat het verboden is om ballonnen op te laten. Dit geldt voor het oplaten van (met helium gevulde) ballonnen en wens- en ufoballonnen. Dus, denk even twee keer na voordat jij ballonnen oplaat in onze mooie stad. Hier vind je de interactieve kaart.

Bron: Stichting De Noordzee

Lees ook:

MAG DAT: zomaar een selfie maken in het stemhok?

Op 20 maart is het zover: de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen. Als je gaat stemmen, wi...

MAG DAT: Je fiets op de stoep parkeren in Dordrecht?

Een fiets is ideaal in Dordt. De smalle straatjes en steegjes die onze stad sieren, maken de fiets e...

MAG DAT: zomaar ergens een poster plakken in Dordrecht?

Je organiseert een evenement en wilt daar aandacht voor. Dan kan je natuurlijk indebuurt tippen of j...

 

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.